De Grote Sprong

De Bekende Vlaming ontwikkelt zich stilaan tot homo universalis: na het stijldansen, ijsschaatsen, survivallen en kokkerellen waagt hij zich nu ook aan het... sierduiken. Sympathieke peer Kürt Rogiers krijgt samen met Evi Hanssen een keur aan BV’s zover in ‘De grote sprong’.

HUMO Maar waarom, Kürt? Waarom?

' Springen van tien meter: dat is ver-schrik-ke-lijk diep'

Kürt Rogiers (lacht) «De laatste jaren zijn er inderdaad al veel celebrityformats geweest, met telkens hetzelfde doel: het ontdekken van talent. Maar deze Nederlandse format is echt van een ander niveau. Sierduiken is tenslotte een Olympische discipline.»

HUMO Het lijkt me niet alleen gevaarlijk, maar ook waanzinnig moeilijk.

Rogiers «Dat is het ook. Onze achttien deelnemers worden begeleid door een internationaal team van coaches. Alleen al de ideale duikhouding leren vereist heel wat discipline.»

HUMO Mogen we hopen op een Sergio in een driedubbele schroef?

Rogiers (lacht) «Ik mag nog niet te veel verklappen, maar sommige deelnemers staan nu al op de hoogste plank, met hun rug naar het zwembad! De hoeveelheid lef die daarvoor nodig is, is onbeschrijflijk.

»Onze BV's mogen zelf kiezen van welke hoogte ze springen. Er hangen duikplanken op drie, vijf, zevenenhalve en tien meter. Ik heb zelf op de hoogste plank gestaan en dat is echt ver-schrik-ke-lijk diep. Mijn respect voor de kandidaten is evenredig de hoogte ingegaan. Onze coaches, die aan de Franse en de Libanese versie hebben meegewerkt, zeggen dat de Belgen straf uit de hoek komen. Misschien zeggen ze dat maar om ons te paaien, maar ik denk het eigenlijk niet.»

HUMO In de Nederlandse versie visten ze iemand uit het zwembad met een gebroken neus. Hoe vergaat het de Belgische deelnemers?

Rogiers «Het sportieve en elegante primeert, we zoeken het gevaar niet op. In de Britse versie ‘Splash’ begon de Engelse topduiker Tom Daley elke aflevering met het voorlezen van het medische bulletin: verrekkingen, een gebroken duim en ander fraais. Bij ons is het gelukkig nog niet zover gekomen. Gella Vandecaveye had enkele schaafwonden, maar zij maakte zich daar als ex-judoka niet druk om. ‘Dat hoort bij topsport,’ zei ze.»

HUMO Wordt de kijker erbij betrokken?

Rogiers «Een internationale jury beslist voor 50 procent wie doorgaat, de andere 50 procent is in handen van de kijker. In elke uitzending vallen er twee kandidaten af.»

HUMO Het is je eerste samenwerking met co-presentatrice Evi Hanssen. En al meteen in badpak!

Rogiers (lacht) «Ik moet je teleurstellen: van alle dames is Evi de enige die geen badpak draagt. Maar het klikt wel: we schrijven onze teksten samen en we surfen op dezelfde vibe. Ik kwispel van enthousiasme om eraan te beginnen.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234