null Beeld

De Haïtikrant

Op woensdag 27 januari publiceren Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen een speciale kinderkrant met nieuws over Haïti en over de aardbeving. Jongeren kunnen zelf een bijdrage leveren aan de krant, in de vorm van tekeningen, gedichten of verhalen.

Peter Ingelbrecht

Je hebt gehoord van de ramp in Haïti en je wilt meer weten. Daarom verschijnt op woensdag 27 januari een speciale kinderkrant: de Haïtikrant. Met nieuws over het land, over de aardbeving en de toestand nu. Boordevol informatie. En daarbovenop gevuld met zuiderse verhalen om in te verdwalen, grote kijkplaten en leuke doe-opdrachten. En natuurlijk met veel tips om zelf een actie te ondernemen. De helft van de opbrengst van de bestelde kranten gaat meteen naar Haïti.

'Een kinderkrant voor het goede doel'
Meedoen

Wil je ook meewerken aan de krant? Dat kan. Mail je tekeningen, je verhalen en gedichten naar info@haitikrant.be. Eén thema natuurlijk! Haïti. Misschien komen die van jou wel in de krant. Organiseer je met je klas een leuke Haïti-actie, laat het op hetzelfde adres weten, dan komt de redactie misschien een kijkje nemen en komen jullie zo in de krant.

Bestellen

De Haïti-krant in je klas? Dat kan: een krant kost 1 euro; de helft van de opbrengst gaat naar Haïti.


Voor Het Nieuwsblad kun je eenvoudig bestellen via www.nieuwsblad.be/helphaiti. Bestellingen worden aanvaard tot maandag 25 januari 2010. Kranten worden op woensdag 27/1 geleverd op het leveringsadres van de school.
Voor Het Belang van Limburg kun je kranten bestellen op: 011/87.88.15 of via mail: service@hbvl.be
Voor Gazet van Antwerpen bestel je via 03/210.05.05 of service@gva.be

Wie via mail bestelt, moet duidelijk de naam van de school, adres, telefoonnummer en contactpersoon vermelden.

De redactie

De Haïti-krant is een project van DE DAGEN i.s.m. KETNET en Stichting Lezen en de Jommekeskrant, met tekstbijdragen van Sofie Dewulf, Jelle Van Riet, Karin Kustermans, Ems Depreeuw, Katleen Krol, Sepp Van Dun, Jan Ruysbergh, Werner Van den Bergh, Kathleen Holsbeeks, Rebecca Nuyts en Silvie Moors.

www.haitikrant.be

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234