null Beeld

De imitatoren uit 'Tegen de sterren op'

Onze man sprak met Jonas Van Geel, Guga Baùl en Chris Van Espen.

Frederick Vandromme

Enkele quotes uit het artikelGuga Baùl «Het is een gave, als ik het zo mag noemen. Ik kan bijna iedereen nadoen, zolang ze een paar trekjes hebben die ik kan uitvergroten. Als ik met mensen praat, of ik zie ze op televisie, dan neem ik die trekjes onbewust in me op. Ik stop ze in een soort mentale fichebak waar ik later uit kan putten. Het zit allemaal in mijn hoofd.

»Naar verluidt heeft zowel Walter (Baele, red.) als Chris (Van den Durpel, red.) al geprobeerd om Stijn Meuris te imiteren, maar zonder succes. Dan denk ik: godverdomme, ik wil dat wél kunnen. En zonder opschepperig te doen: ik denk ook dat het me lukt.»

HUMO Moet je, om een geslaagde imitatie neer te zetten, kunnen dénken als de mens in kwestie?

Guga «In het beste geval: ja. Als je dat kunt, laat je je personage echt leven, en zit alles meteen een niveautje hoger. Chris kan dat bijvoorbeeld heel goed met Sam Gooris: ze hebben hetzelfde absurde gevoel voor humor, denk ik.»
Chris Van Espen «Ik kan dat wel niet met iedereen. In 'Tegen de sterren op' zie je me ook Pico Coppens uit 'F.C. De Kampioenen' doen, maar dan sprekend met de dubbele tong die je vooral associeert met Walter Michiels, de acteur die hem toen speelde en die nu aan lagerwal is geraakt. Ik ken die mens totaal niet, en dus moet ik me vastklampen aan de tekst die de scenaristen voor me geschreven hebben.
»Als je mensen goed wil imiteren, moet je eigenlijk sympathie voor ze voelen. Je moet ze leuk vinden.»

HUMO Permitteer je je de luxe om je rollen uit te kiezen, of denk je in de eerste plaats aan de kachel die in de winter moet blijven branden?

Jonas Van Geel «Soms denk ik: ik moet ooit zo'n virusmail hebben gekregen met als subject 'How to ruin your career in one year', en ik heb 'm nog aangeklikt ook! Want 't is me nogal een parcours: eerst iets met sketches voor vtm, daarna een musical ('Spamalot', red.) en dan nog eens een revueshow met de Joeri uit 'Trigger Happy'.
»Geen cultureel correcte keuzes, maar daar trek ik me geen hol van aan. Ik doe gewoon alles wat me leuk en boeiend lijkt. Fuck credibiliteit! Je kan thuis wel credibel in je zetel zitten, maar ik dóé liever iets.
»Samen met een paar vrienden heb ik ook een eigen theatergezelschap, Het Zesde Bedrijf. Het is fantastisch om samen stukken in elkaar te boksen, maar het leuke aan televisie is dat het zo enorm concréét is. Tussen 'actie!' en 'cut!' moet het allemaal gebeuren.»

U leest het volledige interview op dinsdag 22 februari in Humo 3677/08.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234