null Beeld

De laatste show

U heeft het weer even gehad met slimme mensen? Goed nieuws: Michiel Devlieger staat al te popelen om het tweede deel van het lopende seizoen 'De laatste show' af te trappen.

Frederick Vandromme

HUMO Wat nieuws?

Michiel Devlieger «Er komen zeker opnieuw enkele atypische afleveringen, waarin we de boel volledig overhoop halen - wat we in het najaar al gedaan hebben met specials rond Pakistan, veldrijden en vrouwendag en de laatste, snelle aflevering. Er komen ook nieuwe rubrieken, maar er is nog niets beslist, dus daar kan ik eigenlijk nog niets over zeggen. Ook voor het overige is er, vrees ik, weinig groot nieuws.»

HUMO Fijn met je gesproken te hebben. We horen elkaar bij de start van het volgende seizoen?

Devlieger (lacht) «Ik kan wél zeggen dat onze chefs blijven, Sven De Leijer evengoed, en ook de 'Aanrader'-rubriek gaat niet weg. En verder: we hebben het nagetrokken, en naar ons gevoel wordt er op dit moment al nét genoeg over eten gepraat op de Belgische televisie. Ik kan je dus al wel verklappen dat we daar in elk geval géén rubriek aan zullen wijden.»

HUMO Kun je een hoogtepunt uit het eerste deel van dit seizoen voor de geest halen, of is het allemaal één grote brij in je geheugen?

Devlieger «Een bescheiden hoogtepunt in mijn tv-carrière was die aflevering die ik naast John Cleese heb doorgebracht. Een geweldig gesprek ook, heb ik mij laten vertellen. Zelf zat ik vooral de hele tijd te denken: 'Allez man, zie mij hier nu zitten! Ik, naast dé John Cleese!'»

HUMO Interessanter is: was het ook voor hém een hoogtepunt?

Devlieger «Dat lijdt geen twijfel. Toch als ik mag afgaan op de innige correspondentie die we sindsdien voeren (lacht).»


HUMO Voor 'Basta' mocht je laatst nog 'ns je strenge 'De Mol'-blik bovenspitten. Het kwam me voor dat je daarvan genóót.

Devlieger «Toevallig kwam ik hier gisteren Erik Watté (van productiehuis Woestijnvis, red.) tegen, en die zei meteen: 'Misschien moeten we nog maar 'ns een programma doen met mensen die naar het buitenland gaan en waarvan er af en toe eentje wordt teruggestuurd.' Voorlopig heb ik geen ambities om meteen weer in zo'n avontuur te springen, maar het heeft hier en daar blijkbaar wel een belletje doen rinkelen, ja.»

HUMO Zijn jij en Sven De Leijer nu al op bezoek geweest bij Hans Bourlon? Voor de Pakistan-actie van 'De laatste show', inmiddels maanden geleden, heeft hij toch een aardige duit neergeteld voor jullie gezelschap?

Devlieger «De afspraak is nog niet rond. Zelf was ik er een periode niet, Sven was ook een tijdje afwezig, en Hans zelf was bezig met zijn voorbereiding op en deelname aan 'De allerslimste mens'. Maar binnenkort lukt het zéker.

»Samen met Bart De Pauw en nog wat andere kameraden zit ik een quizploegje waarmee we geregeld in quizzen terechtkomen waar ook de ploeg van Hans aan meedoet. Daar is een soort competitie ongoing, waarbij het ons eigenlijk al lang niet meer uitmaakt op welke plek we precies eindigen, zolang het maar vóór Hans Bourlon is.

»Ik ben wel zeker dat hij daar ondertussen ook zo over denkt, en ik vermoed dan ook dat dát het belangrijkste gespreksonderwerp van de avond wordt. Gezelligheid troef!»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234