null Beeld

De Maandag Show

Het timeslot tussen zeven en acht is traditioneel met stevige dranghekken afgezet door de openbare omroep, maar vtm waagt een inbraakpoging: vanaf vandaag is er net na 'Het Nieuws' 'De maandagshow' (en op dinsdag 'De dinsdagshow', op woensdag 'De woensdagshow', and so on), een programma dat een bloemenkrans rond 'de lichtere actualiteit' wil hangen.

Jeroen Maris

Presentatie: Evi Hanssen en Bram Van Deputte - die laatste kent u misschien al van JIM.

Bram Van Deputte «We willen er zijn voor de mensen die platgeslagen zijn door alle kommer en kwel die doorgaans in 'Het Nieuws' zit. Voor hen willen we het leuke, luchtige, frivole nieuws brengen; het nieuws waarvan niet iedereen wil toegeven dat-ie het graag wil weten, maar waar iedereen wel voor blijft zitten. Iedereen die in de belangstelling staat, kan aan bod komen - niet alleen de usual suspects uit de Vlaamse showbizz, maar ook politici, sportlui en kunstenaars.»

HUMO Een antwoord op 'De rode loper', quoi.

Van Deputte «De vergelijking met 'Man bijt hond' hoorde ik ook al. De vergelijking klopt in die zin dat we net als de VRT een druk bekeken programma willen op het tijdstip dat de avond zich op gang trekt. Maar we zullen géén kopie zijn - niet van 'Man bijt hond', niet van 'De rode loper'.»


HUMO Je presenteert samen met Evi Hanssen. Voorwaar een lekker konijn!

Van Deputte «Ik kan moeilijk ontkennen dat een mens heel vrolijk wordt van naast Evi Hanssen zitten. 'Altijd lachen,' zeggen ze mij. Wel, dat zal geen probleem zijn. Maar Fred Di Bono (haar echtgenoot, red.) hoeft zich geen zorgen te maken: het betreft een zuiver professionele relatie (lacht). Al mag ik wel zeggen dat ik enigszins onder de indruk ben. Ik kende Evi ook maar van de programma's waar ik als een idioot naar zat te kijken, denkende: 'Amai, die doet dat goed.' Nu zit ik er nog altijd als een idioot bij, maar wel náást haar.»


HUMO Je komt van JIM. Zul je nu een ander toontje moeten aanslaan?

Van Deputte «Ik geloof niet dat dat zou werken. Een kijker ziet zoiets metéén. 't Moet lijken alsof de kijkers met Evi en Bram aan de toog zitten. Een heel schone toog, wel - ik ken geen enkel café dat zo'n prachtexemplaar heeft staan. En waar vervolgens ook nog zo'n mooie vrouw naast je komt zitten (lacht).

»Soms zit ik natuurlijk wel te denken: zal het vlotjes lukken, die overstap van JIM naar vtm? Af en toe loop ik nog met dichtgeknepen billen rond. Maar ach, wat kan me overkomen? En ik heb de perfecte mentor: Bruno Wyndaele ('De maandagshow' wordt gemaakt door De Filistijnen, Wyndaeles productiehuis, red.) moet je geen trucje meer leren.»


HUMO Ben je zinnens om er af en toe een persoonlijke dada in te steken? Bij JIM werd je opgevoerd als grote filmfan.

Van Deputte «Dat kan zeker. Evi en ik maken deel uit van de redactie, en onze stem weegt daar even zwaar door als die van de anderen. Enfin, op dit moment kan Evi natuurlijk een kilo of veertien méér in de schaal werpen...»


HUMO ...omdat ze zwanger is.

Van Deputte «Voilà. Ik weet niet precies hoe lang al, maar ik ga ervan uit dat ze niet op het scherm zal bevallen. Maar als je mij plots zéér paniekerig ziet kijken: bel een ambulance.»

De Maandag Show

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234