null Beeld

De mensenspotters (1): Homo Securitatis Inferioris

Deze ondertak van de Homo Securitatis wekt eerder agressie op dan die te temperen. Deze agressie wordt opgewekt doordat leden van de Homo Securitatis Inferioris niet in staat zijn om uitbarstingen van geweld eigenhandig te neutraliseren, hoewel dat tot de kerntaken van hun professionele bedrijvigheid behoort.

tb


Veiligheidspersoneel Dat Er Niet Sterk Uitziet

Het bestaan van deze soort wordt door wetenschappers verklaard door een te lakse werking van de evolutionaire selectie. Door een collectief verlaagd veiligheidsgevoel is er een te grote vraag naar veiligheidspersoneel. Dat zorgt ervoor dat ook schralere types in aanmerking komen voor een veiligheidsfunctie. In sommige landen heeft het al geleid tot drastische ingrepen. Zo worden op enkele kleinere regionale luchthavens comapatiënten ingezet om over de veiligheid van de reizigers te waken. Onderzoek heeft aangetoond dat de inzet van deze enigszins passieve veiligheidsbeambten het aantal parfumdiefstallen in de taxfreezone met 23 procent heeft doen dalen. Verder onderzoek is aangewezen om na te gaan of zij mogelijk een ontradend effect hebben op potentiële zelfmoordterroristen of drugsdealers.

null Beeld


Een inferieur veiligheidstrio.

undefined

null Beeld


Comabewaker op een regionale luchthaven.

undefined

null Beeld


De Homo Securitatis Depressivus. Dit tewerkstellingsproject voor depressieve mensen op de luchthaven van Charleroi werd inmiddels stopgezet.

undefined

null Beeld

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234