De Nacht van de Geschiedenis

We kunnen ons voorstellen dat u spannender activiteiten kan bedenken dan een wandeling door 800 jaar kerkelijke geschiedenis ('Hoe God leefde in Lotenhulle'), een tentoonstelling over 'Het dagelijkse leven in Peulis ten tijde van de bevrijding' of een diavoorstelling getiteld 'Oud Kachtem en zijn dorpsfiguren', maar wij vinden een minimum aan interesse in de geschiedenis geen overbodige luxe.

Redactie

We kunnen ons voorstellen dat u spannender activiteiten kan bedenken dan een wandeling door 800 jaar kerkelijke geschiedenis ('Hoe God leefde in Lotenhulle'), een tentoonstelling over 'Het dagelijkse leven in Peulis ten tijde van de bevrijding' of een diavoorstelling getiteld 'Oud Kachtem en zijn dorpsfiguren', maar wij vinden een minimum aan interesse in de geschiedenis geen overbodige luxe. Al was het maar om te vermijden dat het met ons dezelfde weg opgaat als met de Britten, van wie we sinds het onderzoek dat vorig jaar in opdracht van Blenheim Palace (het geboortehuis van Churchill) uitgevoerd werd, weten dat ze geen enkel historisch besef hebben: zo is één op de tien Britten ervan overtuigd dat Adolf Hitler en Sir Winston Churchill verzonnen figuren zijn en meent een kwart dat Robin Hood wél echt bestaan heeft. Op naar De Nacht van de Geschiedenis, dus: op de site kunt u snuisteren door de honderden activiteiten die musea, universiteiten, heemkundige kringen en andere verenigingen rond historische onderwerpen organiseren, en meteen ook de resultaten raadplegen van de enquête die het historisch inzicht van de Vlaming moet blootleggen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234