null Beeld

De neus van Pinokkio: seizoen 2

Als jurylid in ‘Eurosong’ kwam hij wellicht wat minder goed uit de verf – zelfs de meest wezenloze crap was 95 punten en een welgemeend compliment waard: zo is het makkelijk, natuurlijk – maar in de rol van ceremoniemeester is Bart Peeters nog altijd hors catégorie.

Noud Jansen

Een hartelijk ‘Welkom terug!’ dus aan ‘De neus van Pinokkio’, het behoorlijk vermakelijke spelprogramma waarin Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof sterke verhalen opdissen die geheel en al uit de duim gezogen zijn (Lenny Kravitz is een volle neef van Hilde Crevits: het bleek helaas too good to be true) dan wel volkomen op de waarheid berusten (Mark Uytterhoeven werd ooit verkozen tot best geklede man van Vlaanderen: zoiets kán men gewoon niet verzinnen). ‘Hoe gaat het er nog mee, Bart?’ vonden wij zelf een behoorlijk onschuldige openingsvraag.

Bart Peeters (lacht luid) «Man, je vraagt het alsof ik net een niercrisis achter de rug heb, of een zwaar skiongeval! Maar nu je het zegt: onlangs heb ik wel een lumbago gehad om u tegen te zeggen. Ik was bij m’n zus thuis muziek aan het maken met mijn petekind, en toen ik iets wilde voorspelen op de piano boog ik lichtjes voorover en tevens naar rechts. Dat heeft me dus die bewuste lumbago van de eeuw opgeleverd: ik ben medisch ontzet moeten worden, waarna ze me een epidurale inspuiting hebben gegeven. Een absolute aanrader trouwens, zo’n epidurale: net of je lsd hebt genomen. In die toestand ben ik rechtstreeks naar de live-uitzending van ‘Eurosong’ gebracht, waar niemand iets bijzonders aan me gemerkt heeft: ’t moet zijn dat ik altijd half stoned overkom.»

HUMO Wat ik eigenlijk wilde weten: is er iets veranderd aan het concept van ‘De neus van Pinokkio’?

Peeters «Neen. Het enige verschil met het vorige seizoen is dat er meer ruimte is voor improvisatie, zowel voor Tine en Adriaan als voor onze wekelijkse bekende gasten. Otto-Jan Ham bijvoorbeeld: in de uitzending waarin hij te gast was, ging het even over de sympathieke zanger Christoff, over wie onze redactie via het internet te weten was gekomen dat hij vorige zomer tegelijkertijd in Duitsland en in Sint-Niklaas aan het optreden was. Om te weten te komen hoe zoiets in hemelsnaam mogelijk is, moet je naar het programma kijken, maar Otto-Jan Ham deed alvast een theorie over Sinterklaas en diens hulpsinterklazen uit de doeken die ik ten zeerste kon smaken (lacht).

»Verder zul je dit seizoen ook vernemen of wijlen koning Boudewijn zich wel eens incognito onder de gewone mensen heeft begeven, en of een verspreking van Jeroen Meus tot een bloeiende nieuwe handel in een welbepaald tuinkruid geleid heeft. En ook: of het hagelkanon dat afgelopen zomer werd ingezet op Tomorrowland ervoor gezorgd heeft dat de aanwezige hagelwolken werden afgedreven naar het 15 kilometer verderop gelegen Sfinksfestival, dat daardoor met enkele fikse hagelbuien heeft af te rekenen gehad. Zonder te verklappen welke van die verhalen waar zijn en welke onwaar: het levert telkens uiterst vermakelijke tv op.»

HUMO Wat vond jij het beste al dan niet verzonnen verhaal uit het vorige seizoen?

Peeters «Ik vond het zeer grappig dat Luc Appermont ooit een meisje heeft geadopteerd op de Filipijnen, en dat dat meisje inmiddels een dochtertje heeft gekregen dat ze, uit dankbaarheid jegens de heilige Luc Appermont, Luc heeft genoemd. Luc Appermont heeft dus een kleindochter die Luc heet: what are the odds?»

HUMO Hij doet het ook al jaren met Bart Kaëll, naar het schijnt.

Peeters (valt van zijn stoel) « Dat meen je niet!»

HUMO Grápje!

Peeters «Oef, gelukkig maar. Daar had je me toch even beet, hoor.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234