null Beeld

De pappenheimers: Steven Van Herreweghe ronselt kandidaten

Het medialandschap hertekenen: sommige mensen hebben het er maar druk, druk, drúk mee. Tom Lenaerts werkt momenteel zo onwijs hard aan zijn nieuwe fictiereeks 'Met man en macht' dat een kleine stoelendans ten huize Woestijnvis nodig bleek: Steven Van Herreweghe vervangt hem later dit najaar als presentator 'De pappenheimers'.

Thomas Werbrouck

De Oilsjtenaar en all-round Slimme Mens handelt nu al - zomaar eventjes tussendoor - onze bedachtzame vragenlijst over de kwestie af.

''Een kus op de wang, maar zéér intens''

HUMO Steven! Is er eigenlijk een auditie geweest voor de nieuwe quizmaster van 'De pappenheimers'?

Steven Van Herreweghe «Een auditie heb ik niet moeten doen, nee. Ze hebben me gewoon gevraagd, en ik kon uiteraard niet weigeren. Het is een hele eer om de grote Tom Lenaerts - die het programma al negen jaar presenteert - te mógen vervangen. Naar goeie Woestijnvis-traditie is er binnenkort een try-out op café: zo kan ik de kneepjes van het vak leren.

»'t Is toch niet zo evident om 'De pappenheimers' te presenteren, merk ik. Mijn respect voor Tom groeit met de dag: je moet negen deelnemers in het gareel houden én het moet spannend en plezant blijven voor de kijker thuis.»

HUMO Vorig seizoen hielp je als koker-BV twee beminnelijke zusjes aan een overwinning en een riante geldsom van 8.400 euro. Als bekend gezicht moet je dan met lege handen naar huis: hebben ze jou alsnog iets toegestopt?

Van Herreweghe «Ze hebben mij bedankt zoals elke vrouw dat bij mij doet: met een kus. Een kus op de wang weliswaar, maar een zéér intense. Wat verlangt een man nog meer? Ik heb twee prachtige dames gelukkig gemaakt, en het geld moest niet eens uit eigen zak komen (lacht).»

HUMO Kan een doorsnee Humo-reporter als ik eigenlijk nog deelnemen aan het op stapel staande seizoen?

Van Herreweghe «Uiteraard! Alle gegadigden mogen zich massaal aanmelden via de VRT-website. Vera (Grootaers) en Tineke (Van Cauwenberghe, de echtgenote van Tom Lenaerts, red.) houden zich bijna het hele jaar door bezig met de selectie.

»Je moet in de eerste plaats heel veel zin hebben om mee te doen: zij testen dan uit of je goed kunt quizzen en - het gaat hier tenslotte over een luchtig spelletje op Eén - of je ook een beetje positief in het leven staat. Ik ga ervan uit dat een doorsnee Humo-reporter behalve zéér hoog opgeleid ook een mens van de wereld is die het leven - om even schaamteloos Will Tura te citeren - door een roze bril bekijkt. In theorie moeten dat zelfs winnaars zijn bij 'De pappenheimers'.»

HUMO U hoort nog van ons!

undefined

Kandidaten voor 'De pappenheimers' kunnen zich aanmelden via een.be/programmas/de-pappenheimers

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234