null Beeld

De Planckaerts

Drie weken nadat Eddy Planckaert in 'M!LF' bekroond werd tot de grootste macho van bekend Vlaanderen (commentaar achteraf: 'Afwassen? Nee, dank u. Seks? Gráág.') beginnen hij en zijn gestaag uitdijende clan aan het twaalfde seizoen van 'De Planckaerts'. Staan onder meer centraal: de trouwplannen van dochter Stefanie en haar beau Christophe, en de wielercarrière van jongste zoon Junior (16).

Frederick Vandromme

Hem vroegen we of hij zich nog herinnert hoe het was om géén camera's in de buurt te hebben.

JUNIOR PLANCKAERT «Steeds moeilijker. Ze zijn beginnen te filmen toen we net in Wallonië woonden - ik was toen tien. Ik herinner me onze tijd in de Vlaanders nog wel, maar het lijkt alsof mijn leven pas echt is begonnen met al die camera's om me heen. Vanaf je tiende sta je bewuster in het leven, dat zal er wel iets mee te maken hebben.»

HUMO Kun je een moment bedenken dat je extra blij was dat er een cameraploeg bij was?

PLANCKAERT «Niet echt, want we doen altijd alsof ze er niet zijn.

»Aan de andere kant: als we naar Vlaanderen gaan en er is een cameraman mee, hoeven we nooit aan te schuiven in lange rijen. Da's wel plezierig, en meestal laten de mensen laten ons met veel plezier voor, maar ik voel me daar wel schuldig over.»

HUMO Het nieuwe seizoen van 'De Planckaerts' volgt jouw wielerexploten op de voet. Klopt het dat je onlangs een zware val hebt gemaakt?

PLANCKAERT «Ongeveer drie weken geleden, ja. Mijn ketting brak, ik sloeg over de kop en ben recht op mijn hoofd beland. Gelukkig droeg ik een helm: die is volledig gebroken, iets wat niet zo vaak gebeurt. Mijn hele zijkant was ook geschaafd én ik had een inwendige bloeding in mijn arm. 't Is nog niet helemaal genezen, maar ik kan toch alweer koersen.

»Mijn ouders stonden driehonderd meter verder toen het gebeurde. Ze zagen dat iemand in de ambulance werd geladen, maar wisten niet meteen om wie het ging. En toen ze begrepen dat ik erin lag, mochten ze niet bij me komen. 't Moet een pijnlijk moment voor hen geweest zijn: ik had mijn vader nog nooit zo bleek gezien. Hij was een beetje in shock, geloof ik.»

HUMO Zelf is hij ook opnieuw op de fiets gekropen, las ik.

PLANCKAERT «Eenmalig, ja. Met allemaal oude coureurs en ex-kampioenen heeft hij een aantal bergjes van de Ronde van Vlaanderen en stroken van Parijs-Roubaix gereden. Ik deed ook mee - om hem te duwen (lacht). Het was een jaar geleden dat hij nog met de fiets had gereden, als het al niet langer was.»

HUMO Heeft hij nog altijd goede benen?

PLANCKAERT «Oew! Ik mag je niet vertellen of hij de rit heeft uitgereden, maar hij heeft in elk geval zijn best gedaan. Dat móést ook, natuurlijk, om te compenseren voor dat in de weg zittende buikje (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234