null Beeld

De resultaten van Humo's Grote Borsten-poll

In het voorjaar van 2012 voelde Kaat Bollen - Vlaanderens op één na bekendste seksuologe - de Humo-surfers aan de tand. Thema van haar rondvraag: 'borsten'. En omdat dat nu werkelijk een thema is dat iederéén aanbelangt, willen we je de belangrijkste resultaten niet onthouden.

Stijn Van Osch


Does size matter?

Eerst de feiten: meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen draagt een B-, C- of D-cup. 14% heeft een E-cup of groter, en een kleine 10 procent gaat met een A-cup door het leven.

Bijna zes op de tien vrouwen is perfect gelukkig met de cupmaat die haar is toebedeeld, en 43% van hen gaat nog een stap verder en vindt de borsten 'één van de mooiste delen van haar lichaam'. Eén op de twee ondervraagden zou nooit ofte nimmer iets aan haar borsten veranderen. De andere helft wél, mocht een ingreep sociaal meer aanvaard zijn (2%), ze niet zo duur was, of zonder ingreep kon.

undefined

null Beeld

En de mannen? Die vinden een C-cup het mooist (49%), maar ook een B-cup (23%) of een D-cup (16%) kan hen bekoren. 80 procent van de ondervraagde mannen vindt overigens dat de borsten van hun partner precies goed zijn van grootte. Drie vierde vindt ze zelfs één van de mooiste delen van haar lichaam, en zeven op de tien zouden het jammer vinden mocht zij beslissen om er wat aan te veranderen.

undefined

null Beeld


'Melkzakken'

Zowel mannen als vrouwen zijn niet tuk op bijnamen voor borsten, en wanneer erover gepraat wordt, dan is dat in opvallend neutrale benamingen. Meer dan de helft van de mannen en de vrouwen vindt 'borsten' het mooist. Nog geen halve procent spreekt over 'een bos hout voor deur' en ook 'balkon' (2% van de vrouwen) en 'de jongens' (2% van de mannen) worden erg weinig gebruikt. Andere statistisch irrelevante antwoorden die de puber in ons even deden gniffelen: 'koplampen', 'grote vooruitzichten', 'min moaten' en 'Suske & Wiske'.

Ook over wat de lelijkste benaming van borsten is, zijn de ondervraagden het eens: 45% van de vrouwen en 48% van de mannen gruwen bij het woord 'uiers' en ongeveer 10% heeft een hekel aan 'memmen'. Benamingen waarvan wij niet wisten dat ze gebruikt worden, en - afgaand op het oordeel van de ondervraagden - maar goed ook: 'melkzakken', 'koffiezakken', 'dooie jopen', 'melksleuren' en 'parlaffen'.


Boys will be boys

Goed nieuws voor de mannen: slechts 14% van de vrouwen vindt het vervelend wanneer mannen naar hun borsten kijken. Eén op de vier vrouwen vindt het 'best wel leuk' en 21% beschouwt het als een mooi compliment.

Wat vrouwen minder kunnen appreciëren, is dat hun eigen man naar de borsten van een andere vrouw kijkt: 16% vindt het ronduit vervelend en 13% vindt het 'niet leuk'. Eén op de vijf vrouwen wordt er zelfs onzeker door. Niet dat het mannen ervan weerhoudt: 45% van de mannen geneert zich niet en kijkt wanneer er een vrouw met mooie borsten passeert terwijl hun partner erbij is. Evenveel mannen zeggen eerder heimelijk te kijken.

In de Humo van deze week onderzoekt journaliste Tine Hens of de borsten de vrouw maken: 'Van A-cup tot supercup. Onze vrouw kijkt in eigen boezem'.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234