null Beeld

De rokende puinen van 'Robland': Rob Vanoudenhoven krabbelt overeind

Het gaat volgens de gemiddelde aandeelhoudersvergadering van de VTM niet zo best met 'Robland'; het aantal kijkers slinkt gestaag, en Rob Vanoudenhoven krijgt er in allerlei drukwerk hard van langs. Soms wordt te zijner attentie zelfs de botte bijl uit het schuurtje gehaald. We gingen hem op de man af vragen hoe het met 'm gaat.

Een meiavond in de grauwe dorpskom van Zaventem: iedereen droomt ervan, maar ik maak 'm mee, waarschijnlijk omdat ik ooit zo mijn best heb gedaan op school. Ik bevind me in een oud fabriekje waar het hoofdkwartier van het productiehuis Eyeworks is gevestigd. In de lege bedrijfskantine ontmoet ik
Rob Vanoudenhoven
, de zelfverklaarde koning van 'Robland'. Het gaat volgens de gemiddelde aandeelhoudersvergadering van de VTM niet zo best met dat televisieprogramma; het aantal kijkers slinkt gestaag, en Rob krijgt er in allerlei drukwerk hard van langs. Soms wordt te zijner attentie zelfs de botte bijl uit het schuurtje gehaald. Vandaar dat ik hem vanavond op de man af vraag:

HUMO Hoe gaat het met je?

ROB VANOUDENHOVEN « Goed, ça va. Ik heb het druk, en in al die drukte heb ik één dag lang gedacht: oeioeioei toch, nu weet ik het ook niet meer. Dat was vorige week.»

HUMO Eén dag: dat valt mee.

VANOUDENHOVEN « Ik heb die dag ook gedacht: 't is misschien beter dat ik stop met televisiemaken. 'Laat ik 'Robland' maar opgeven,' is dan weer niet in me opgekomen. Ik wíl deze reeks afwerken. Zo goed mogelijk, opdat ik mezelf achteraf niets zou kunnen verwijten.

Maar goed, het gaat wel. Dat dipje van vorige week neem ik er maar bij.»

HUMO Ik vermoed dat je op professioneel gebied nog maar weinig zulke dipjes hebt meegemaakt.

VANOUDENHOVEN « Ik had daar geen ervaring mee, neen. Ik ben vanaf september 2005 met 'Robland' bezig, ik heb er me volledig in ondergedompeld. Het was al die maanden het enige wat nog telde, ook al kon ik dit keer vanuit een bestaand format vertrekken ('How to Start Your Own Country', red.).

Het is een feit dat 'Robland' niet de kijkcijfers haalt die het zou moeten halen, maar de pers had het wel heel vaak over die cijfers en dus over niets anders. Ik lees dan ook geen kranten meer. Ik wil niet meer weten wat er nu weer over 'Robland' en dus ook over mij in de gazet staat.»

Lees het volledige artikel in Humo 3427

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234