null Beeld

'De slimste mens': de snelste afvallers ter wereld

Dat ze niet de slimste mens ter wereld worden, daar kunnen ze nog mee leven, zeggen veel kandidaten - zolang ze maar niet in de eerste aflevering sneuvelen.

Redactie

Voor tien deelnemers bleek dat dit jaar ijdele hoop. Humo sprak vier illustere verliezers troostend toe: hoe diep is de post-'Slimste mens'-depressie?

undefined

Daniël Termont: 'Een liederlijke avond'

'Slimste mens'-volgers vonden Daniël Termont één van dé revelaties van dit zesde seizoen. De Gentse burgemeester tapte moppen en petste terug na elke plaagstoot. Zelfs Erik Van Looy bezweek: op een gegeven moment moest-ie zó hard lachen dat de volgende quizvraag secondelang op zich liet wachten. 'Niet slecht voor mijn populariteit,' glimlacht de burgervader.


HUMO U bent geklopt op een vraag over een speler van AA Gent. Durft u zich nog te vertonen in uw stad?

DANIËL TERMONT « Alleen met een zak over mijn hoofd (lacht). Dat was zó erg. Ik ben heel nauw betrokken bij het bestuur van de club. Op alle andere dagen van de week zou ik precies gezegd hebben wat ze wilden horen, maar dáár kwam het niet. Idem dito met de puzzel. Ze zochten Henry Van de Velde, de architect van de Boekentoren. Ik heb verdorie twee paar schoenen kapotgelopen om die toren erkend te krijgen als monument, maar ik kreeg een totale black-out.

» Die finale is ook verschrikkelijk. Je moet je eigen tijd in 't oog houden én die van je tegenspeler, luisteren naar de vraag én de juiste trefwoorden zoeken... Echt heftig.»

Komen ook aan het woord: Ronny Mosuse, Josse De Pauw en Eddy Planckaert

undefined

De Week van Freddy De Kerpel
'Drank, spel en vrouwen: daar ga je aan ten onder'

null Beeld

Sinds begin deze week deelt bokslegende Freddy De Kerpel zijn djoeffen uit in 'De Slimste Mens Ter Wereld', en onze kop eraf als daar weer geen berichtenzondvloed in Uitlaat van komt! Maar omdat wij - net als u - benieuwd waren hoe de man van staal zijn week doorbrengt als hij niet in de ring staat, peilden wij naar zijn kijk-, surf- en leesgedrag. Op uw mulle!HUMO Iets zegt me dat jij niet lang getwijfeld hebt of je wel zou deelnemen aan 'De Slimste Mens'. Zo'n uitdaging kun jij onmogelijk laten liggen hé?

FREDDY DE KERPEL « Klopt: ik kijk sowieso graag naar 'De Slimste Mens', en omdat mijn interesses vér buiten de bokssport liggen, wist ik dat het wel iets voor mij was. Maar ik was me er wel van bewust dat ik een risico nam: als ik afging, zou dat het cliché van de bokser als dommekracht nog maar eens bevestigd hebben, hé. 't Was dan ook plezierig om eens te tonen dat wij echt wel meer kunnen dan de meeste mensen denken - ik wist dat ik op zijn minst eervol ten onder zou gaan.»


HUMO Had je jezelf een beetje voorbereid?

DE KERPEL « Ik heb wat aandachtiger gekeken naar het programma, en dat was het dan. 't Is een quiz die je naar mijn gevoel niet kúnt voorbereiden.»

undefined

U vindt de volledige interviews in Humo 3506

undefined

'De Slimste Mens ter Wereld'
Eén, maandag-donderdag, rond 22 u.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234