null Beeld

'De slimste mens ter wereld': de antwoorden!

Laat de klamme handjes, parelende zweetdruppels en trillende ledematen maar aanrukken: vanaf maandag gaan Erik Van Looy en éénmansjury Rik Torfs voor de zesde keer op zoek naar de slimste bekende mens ter wereld.

Redactie

Dit zesde seizoen gooien onder anderen Phara de Aguirre, Piet Huysentruyt, Dany Verstraeten, Marc Didden, Nicole (zowaar zonder Hugo), Geert Lambert, Eddy Planckaert hun zorgvuldige opgebouwde reputatie te grabbel. Wij mochten vijf kandidaten nu al op de rooster leggen: 'Ik heb maar één probleem: ik heb een érg slecht geheugen.'

undefined

Alex Callier: 'Gechoqueerd'

null Beeld

Voor het immer vetgekuifde Hooverphonic-hoofd was 'De slimste mens', in tegenstelling tot de nieuwe single, géén 'Expedition Impossible'. Maar Alex Callier heeft toch stevig afgezien.


ALEX CALLIER « Het was ongelooflijk stresserend, want ik wilde absoluut niet afgaan. Ik zweer het: zodra je in die stoel plaatsneemt, breekt het angstzweet je uit. Ik ben maar een muzikant, van mij verwachten de mensen sowieso niet veel, maar toch ben ik soms compleet geblokkeerd. Kon ik bijvoorbeeld niet op Charlie Watts zijn naam komen! Pijnlijk.»


HUMO Zo te horen was je nerveuzer dan voor een optreden.

CALLIER « O ja, vergeleken met 'De slimste mens' is Werchter peanuts.

» Ik had al drie keer geweigerd, precies vanwege de stress. Maar Erik belde zo vaak dat ik niet nóg eens nee durfde zeggen. Ik mag niks verklappen, maar ik ben zeer tevreden over mijn prestatie.»


HUMO Verbaast ons niets: Liesa Naert vond dat jij en Dany Verstraeten speelden alsof je leven ervan afhing.

CALLIER « Dikke zever! Actrices moet je nooit vertrouwen. Geloof me, ze was even hevig aan het quizzen als Dany en ik. Ik kom er tenminste voor uit dat ik er helemaal voor gegaan ben. Wel niet zo cool, moet ik toegeven.»


HUMO Wie wilde je absoluut niet als tegenstrever?

CALLIER « Dany Verstraeten! (lacht) Volgens mij wordt hij de slimste mens, want hij doet dat ongelooflijk goed.

» Zelf ben ik al zo lang maniakaal met muziek bezig dat er serieuze gaten in mijn kennis zitten: literatuur, kunst, sport... Net daarom was het jammer dat er niet veel culinaire vragen kwamen, want daar had ik mijn kennis wél kunnen demonstreren.»


HUMO Verder nog spectaculaire bloopers gemaakt?

CALLIER « Van de Via Appia, die oude heerweg in Rome, dacht ik dat het de Muur van Geraardsbergen was. Gelukkig wist Dany het ook niet. De foto van Maradona had ik niet herkend. Om mijn vel te redden kraamde ik dan ook nog eens uit dat ik best wist dat het een Colombiaanse voetballer was (lacht).


» Voor een andere vraag moest ik politici herkennen die met George Bush op de foto stonden. Ik zie dat beruchte gemonteerde beeld waarop Bush langs achteren gepakt wordt door Osama bin Laden en ik zeg: 'Aha, Saddam Hoessein.' Hilariteit alom. Wat wil je, ik was gechoqueerd.»


HUMO Zo te horen had je jezelf behoorlijk wat moed ingedronken, Alex.

CALLIER « Nee jong! Nu ja, ik had één glas wijn gedronken. Eentje hé. Dat hielp om de zenuwen onder controle te houden.»


HUMO Hooverphonic trekt geregeld op tournee: wie is de slimste mens die je daar ooit bent tegengekomen?

CALLIER « Lou Reed. We zaten eens samen op een concert van Philip Glass en hij viel heel de tijd in slaap. Tijdens de pauze vroeg iemand wat hij ervan vond en hij heel droog: 'I can imagine that some people liked it.' Dat vond ik echt heel slim.»


HUMO Die onthouden we voor het volgende Hooverphonic-concert!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234