null Beeld

De slimste mens ter wereld

'Winnaar Humo's Comedy Cup 2007': ziedaar het enige antwoord dat wij zouden kunnen ophoesten mocht Erik Van Looy ons in 'De slimste mens ter wereld' vragen wat we weten over Bart Cannaerts, de staande komiek die vanavond naast presenterende filosofe Sofie Dewaele en voetballende adonis Olivier Deschacht in de eerste aflevering zit van - even tellen - het zevende seizoen. Zou Bart het rijtje zélf even kunnen afwerken?

Noud Jansen

BART CANNAERTS «Ik denk dat je met de termen 'goddelijk lichaam', 'haat eekhoorntjes', 'beperkte lichaamshygiëne' en 'de nieuwe Wouter Deprez' toch een eind zou komen.»

HUMO Waarvan akte. Heb je lang getwijfeld toen ze je vroegen?

CANNAERTS «Geen seconde. Ik vind het een absoluut topprogramma, en we moeten daar eerlijk in zijn: het heeft de Wouter Deprez' van deze wereld bepaald geen windeieren gelegd.»

HUMO Ben jij sowieso een quizzer?

CANNAERTS «Toch wel: ik zit in een quizploegske, De Lustige Ludo's. We staan zowat 150ste op de Vlaamse quizranking en schuimen welgemoed 's lands parochiezaaltjes af.»

HUMO Wat zijn je specialiteiten?

CANNAERTS «Eigenlijk ben ik in zowat alles geïnteresseerd, maar mijn sterkste punten zijn wetenschap en muziek - helaas thema's waarover in 'De slimste mens' zo goed als nooit een vraag wordt gesteld. Ik heb ook een aangeboren talent om de meest nutteloze weetjes voor altijd te onthouden. Wil je iets weten over het paargedrag van de fuut: ik ben je man.»

HUMO Een andere keer misschien. Vaste lolbroek in 'De slimste mens' is ook dit seizoen weer Rik Torfs. Kon je hem onelinergewijs enigszins de baas?

CANNAERTS «Het gekke is dat Torfs wel Olivier en Sofie in de zeik zette, maar mij redelijk ongemoeid liet - misschien ben ik niet bekend genoeg? Als geboren competitiebeest ging ik ook zo erg in het spel op dat ik het verkopen van grappen volledig uit het oog verloor.

»Ter zijde: ik bemerkte een onwaarschijnlijke seksuele spanning tussen mij en Sofie Dewaele. Ze zat me de hele tijd nét iets te lang aan te staren, of een tikje te hard te lachen met iets wat niet eens grappig bedoeld was. Volgens mij was het gewoon een lepe truc van haar om me van m'n melk te brengen. Maar of dat ook gelukt is, ga ik hier nog niet vertellen.»

HUMO Zou je tot slot nog wat tekst en uitleg kunnen geven bij de boodschap die ik vanmorgen hoorde op je voicemail -'Bent u van Electrabel, druk dan op 1 en kus vervolgens vierkant mijn kloten'?

CANNAERTS (lacht) «Ik ben er inmiddels weg, maar een gemiddeld telefoongesprek met Electrabel ging als volgt: eerst vraagt een computerstem je om je abonnementnummer in te toetsen; dan krijg je iemand aan de lijn die je naar je abonnementnummer vraagt; als je vertelt dat je dat al gegeven hebt, word je doorverbonden met iemand die eerst je hele dossier begint voor te lezen en je na een halfuur doorverbindt met een antwoordapparaat dat meldt dat de door jou gewenste dienst enkel op woensdag te bereiken is, en wel op een uur waarop ieder normaal mens nog in zijn bed ligt te stinken. Aaaarrgghh!! (briesend, schuimbekkend en een spoor van vernielingen nalatend af)»

(nj)

De slimste mens.beBart blogt ook

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234