null Beeld

De slimste voetballersvrouw ter wereld: Katrin Kerkhofs

Vorig voorjaar debuteerde Katrin Kerkhofs als tv-maakster met ‘Duivelse vrouwen’, een zesdelige reeks over vrouwen en vriendinnen van onze Rode Duivels. Het programma deed het beter dan de Duivels op het EK, en dat moet Erik Van Looy niet ontgaan zijn: hij strikte Kerkhofs, de eega van Napoli-speler Dries Mertens, voor ‘De slimste mens ter wereld’.

Jan Hauspie

HUMO Iets doet me vermoeden dat ‘Duivelse vrouwen’ daar voor iets tussen zit.

Katrin Kerkhofs «Dat vermoed ik ook, maar ik ben Erik wel al op het WK 2014 in Brazilië tegen het lijf gelopen, toen ik nog niet op het scherm was geweest. Hij zei: ‘Het zou tof zijn om eens een voetballersvrouw in ‘De slimste mens’ te hebben.’ Waarop ik direct: ‘Neenee!’ Ik wist toen al dat ik zelf iets voor tv zou doen en vond het belangrijk om eerst een eigen programma gehad te hebben. Terwijl ik daarmee bezig was, hebben ze het mij gevraagd, nog vóór de eerste uitzending van ‘Duivelse vrouwen’. De tv-wereld is klein: ik vermoed dat ze hier of daar al een fragmentje hadden gezien.»

HUMO Waarna ze zijn gevallen voor jouw spontaniteit.

Kerkhofs «O, da’s lief! Ik heb de gewoonte er iets uit te flappen zonder na te denken. Da’s soms grappig, maar mensen kunnen het ook slecht opvatten en dan denk ik weleens: ‘Ai!’ Ik heb al tegen Erik gezegd: ‘Volgend jaar breng ik m’n filter mee!’ (lacht)»

HUMO Moest je lang nadenken voor je toehapte?

Kerkhofs «Ze hebben me toch moeten overtuigen. Als vrouw heb je veel te verliezen. Doe je het goed, dan ben je arrogant. En doe je het niet goed, dan is het van: ‘Het is maar een vrouw.’ Heel seksistisch! (Gestommel) Sorry, Dries zit hier te zuchten terwijl ik dat zeg. In mijn geval wordt dat dan: ‘Het is maar een voetballersvrouw’, terwijl dat juist het beeld is dat ik uit de wereld wil helpen! Dus ik heb wel getwijfeld. Maar Dries zei: ‘Doe dat toch gewoon!’ Hij stond er heel hard achter. (Weer gestommel) Allee, Dries, stop nu toch! Hij zit hier met z’n ogen te rollen: dat ik aan het zagen ben.»

HUMO Wie is de slimste thuis?

Kerkhofs «Euh, ik ben meer schoolslim en weetjesslim, Dries is tactisch ijzersterk: hij zal zelden of nooit een gezelschapsspel verliezen. Echt een jongensbrein. Oké, da’s misschien ook seksistisch, maar het is wetenschappelijk bewezen. Dries doorziet dingen sneller en dat is een soort slimheid die ik veel cooler vind omdat ze meer uit jezelf komt dan wat je hebt gestudeerd.»

HUMO Heb jij nog tv-plannen?

Kerkhofs «Absoluut. Ik was heel trots op ‘Duivelse vrouwen’, zowel op het resultaat als op de commentaren achteraf. Heel veel mensen hebben ernaar gekeken: jong en oud, man en vrouw. Dus ja, ik wil weer iets maken. Er zit zelfs iets in de pijplijn, maar dat is nog niet concreet genoeg om er al iets over te vertellen. Laat me maar eerst op ‘De slimste mens’ concentreren. Dries en ik zijn fan, maar dit jaar waren we toch aandachtiger dan anders. Telkens als er een vraag kwam waarop ik het antwoord wist, dacht ik: ‘Dju, dat zullen ze al niet meer aan mij vragen.’ Nu, ik kan mezelf goed relativeren: ik kan zelfs heel hard lachen met de seksistische moppen van de jury! (lacht)»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234