null Beeld

De stem van 'Blind Date': 'Ik hoefde er niet in te komen'

De enige VTM-coryfee die werkelijk nóóit herkend wordt in de supermarkt, heet Eric Hofman: hij voorzag tussen 1989 en 2004 een waslijst aan VTM-programma’s van zijn kenmerkende, enigszins campy stemgeluid. Hofman was ook de persoon die door Ingeborg – ‘Wie zijn onze kandidaten, Eric?’ – telkens werd gevraagd om de deelnemers in ‘Blind Date’ voor te stellen. Als de datingshow straks na vijftien jaar herrijst, mag Nathalie Meskens hem dezelfde vraag stellen.

Eric Hofman «Bijna twee maanden geleden kreeg ik een telefoontje: of ik de stem van het nieuwe ‘Blind Date’ voor mijn rekening wilde nemen? Daar hoefde ik niet lang over na te denken: VTM zit in mijn hart. Toen ik voor het eerst sinds lang de gebouwen binnenstapte, leek het alsof ik thuiskwam.»

HUMO U hebt jarenlang alle trailers en offscreenstemmen van VTM ingesproken. Neemt ‘Blind Date’ een speciale plek in?

Hofman «Nee. De show is inmiddels blijkbaar ‘iconisch’ geworden: ‘Het zal wel,’ denk ik dan. Destijds werkten we in zo’n rotvaart dat we daar niet mee bezig waren. Maar goed, het programma heeft niet voor niets zo lang gelopen, van 1991 tot 2005. Naar verluidt wordt er al jarenlang om een terugkeer gesmeekt.»

HUMO Ook door uzelf?

Hofman «Ik heb nooit veel tv gekeken. Zodra een programma af was, was ik er klaar mee. Niet dat ik niet blij ben dat het terug is. Ik heb tijdens de nieuwe opnames genoten van de reveals, wanneer de koppels terugkomen van hun vakantie en vertellen hoe het is geweest. Dat vind ik fantastische tv, omdat je vaak al veel kunt afleiden uit hun lichaamstaal.»

HUMO Hoopt u dan net als ik dat de reis tegengevallen is?

Hofman «Zo’n slecht karakter heb ik niet (lacht). Nee, ik zit vooral te hopen dat er echte koppeltjes worden gevormd. Al moet ik toegeven dat die dame die door Ingeborg destijds een ‘haatsmurf’ genoemd werd – ze kwam pisnijdig terug van haar reis, boos op alles en iedereen – een gedenkwaardig moment heeft opgeleverd. Iconisch, welja (lachje).»

HUMO Het was vijftien jaar geleden dat u een aflevering had ingesproken. Lukte het meteen weer, of moest u er even in komen?

Hofman «O, nee. Ik zit nog altijd in het vak, hè. Ik heb mijn eigen productiehuis, en ik spreek nog steeds radio- en tv-commercials in. Uiteraard is het wel een huzarenstukje geweest om ‘Blind Date’ naar 2019 te vertalen. Maar de makers zijn daar uitstekend in geslaagd. En Nathalie Meskens doet het geweldig. Het nieuwe ‘Blind Date’ heeft alles om een succes te worden.»

HUMO Zou u me bij wijze van primeur de openingszin van de eerste aflevering cadeau kunnen doen?

Hofman «Euh, dat zou ik moeten opzoeken. Maar als het u kan geruststellen: er kwam alleszins een Cupido in voor.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234