null Beeld

De succesformule van 'Silent Witness': 'Rare vogels, die wetsdokters'

Aan de overzijde van het Kanaal werd eerder dit jaar het twintigste seizoen van ‘Silent Witness’ uitgezonden, de Britse misdaadserie over een team pathologen-anatomen. Op woensdag 26 juli start op NPO 1 seizoen nummer 18, en daarin is alweer een grote rol weggelegd voor de forensische wetenschappers Jack Hodges en Clarissa Mullery, gespeeld door respectievelijk David Caves en Liz Carr.

Patrick Bremmers

undefined

HUMO Waarom blijft ‘Silent Witness’ tot de verbeelding spreken?

DAVID CAVES «Omdat we voortdurend onderwerpen tackelen die vandaag heel erg leven, denk ik. Als je tegenwoordig de krant openslaat, valt je oog niet zelden op een artikel waarvan het onderwerp een tijdje geleden bij ons aan bod kwam. Daklozen, vluchtelingen: allemaal al eens gehad.

»Ook onze invalshoek maakt het programma bijzonder: de meeste misdaadseries bekijken alles door de bril van de politie, maar bij ons staat de enigszins merkwaardige en macabere beroepsgroep van de wetsdokters centraal. Begrijp me niet verkeerd: ‘t zijn allemaal briljante geesten, maar je moet toch een beetje een rare vogel zijn om dag in, dag uit in de weer te kunnen zijn met de dood.

»Tot slot denk ik dat de kijker houdt van onze vaste personages Nikki, Thomas, Clarissa en Jack, en al die geweldige gastacteurs die hen telkens een nieuwe energieboost bezorgen.»

HUMO Hoe zijn de reacties op jullie rol?

LIZ CARR «Overwegend positief, dank je. Al denk ik dat de kijkers in het begin een beetje in de war waren vanwege onze mysterieuze fluisterscène – je hoorde Jack en Clarissa tegen elkaar zeggen dat ze ervoor moesten zorgen dat ze mochten blijven. En toen drong Clarissa er bij Jack op aan dat hij de boel deze keer ’zeker niet mocht verzieken’. Héél curieus allemaal, zeker als je weet dat we intussen al een paar seizoenen verder zijn en de kijker nog altijd geen idee heeft hoe het zit.»

CAVES «Blijkbaar is er iets voorgevallen op hun vorige werkplek in het noorden van Engeland. Maar wát precies, daar heeft de kijker inderdaad nog altijd het raden naar. Nu ja: zo blijft het nog een beetje leuk voor de samenzweringstheoretici.»

HUMO Wat denken jullie zélf?

CAVES «Als je ‘t mij vraagt, hebben ze samen een bank beroofd (lacht)

CARR «Ik heb me er intussen bij neergelegd dat de scenarioschrijvers het momenteel liever laten rusten; ik hoor het wel als het weer aan de oppervlakte komt, ik focus me voorlopig liever op de relatie tussen Jack en Clarissa. En wie zegt dat ze elkaar vanwege één of ander groot geheim zo goed aanvoelen? Misschien is het gewoon een banaal voorvalletje. Enfin, ik moet uitkijken wat ik zeg, want je zult altijd zien dat de scenarioschrijvers uitgerekend volgend jaar met een enórme klapper op de proppen komen. (lacht)»

HUMO Geef eens één goeie reden waarom we naar de openingsaflevering ‘Sniper’s Nest’ moeten kijken.

CAVES «Omdat het alweer een geweldige thriller is, natuurlijk! Het gaat net als in ‘Jack Reacher’, de film met mijn grote held Tom Cruise, over een scherpschutter die willekeurige voorbijgangers afknalt. Afschuwelijk idee, trouwens.»

CARR «Raakte die case niet dankzij mij opgelost? Vast wel. Kijk: als dát geen prima reden is om te kijken, dan weet ik het ook niet meer.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234