null Beeld

De Vlaamse Televisiesterren: de genomineerden

De genomineerden voor de tweede editie van de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, op vrijdag 27 maart in Hasselt, zijn gisteren bekendgemaakt. Van de elf Televisiesterren worden er acht verkozen door de tv-makers zelf. Eén kaapt het grootst aantal nominaties weg.

Peter Ingelbrecht

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren wordt georganiseerd door de Vlaamse Televisie Academie, een neutrale instelling die in 2006 werd opgericht door wijlen Guido Depraetere, Jan Van Rompaey, Mark Uytterhoeven, Mike Verdrengh, Ben Crabbé, Erik Van Looy, Goedele Liekens, Paul Jambers, Paula Semers en Chris Cockmartin.

De stichtende leden van de Academie behouden zich het recht voor twee Sterren uit te reiken, te weten de Rijzende Ster voor de beste nieuwkomer en de Carrièrester 2009 voor een 'uitzonderlijke bijdrage aan de Vlaamse televisie'. Het Populairste Televisieprogramma wordt dan weer gekozen door 'de sms'nde volksdemocratie' zoals Dwarskijker het via televoting stemmende publiek noemt, of via de website vlaamsetelevisieacademie.be. Een overzicht van de genomineerden voor de overige acht Sterren:


Beste Acteur: Koen De Bouw ('Vermist' - VT4), Matthias Schoenaerts ('De Smaak van De Keyser' - Eén), Peter Van den Begin ('Matroesjka's' - vtm en 'Fans' - Eén) en Lucas Van den Eynde ('Aspe' - vtm).
Beste Actrice: Veerle Baetens ('Sara' - vtm), Maaike Cafmeyer ('Aspe' - vtm), Hilde De Baerdemaeker ('LouisLouise' - vtm) en Karlijn Sileghem ('Katarakt' - Eén).
Beste Presentator: Tom Lenaerts ('De Pappenheimers' - Eén), Peter Van de Veire ('Peter Live' - Eén), Erik Van Looy ('De Slimste Mens' - Eén) en Koen Wauters ('Alles moet weg' en 'Moeders en dochters' - vtm).
Beste Presentatrice: Phara De Aguirre ('Phara' - Canvas), Francesca Vanthielen ('Sterren op de dansvloer' en 'De Italiaanse Droom' - vtm), Roos Van Acker ('Peking Express' - VT4) en Frieda Van Wijck ('De Laatste Show' - Eén).
Beste Fictieprogramma: De Smaak van De Keyser (Eén), Matroesjka's 2 (vtm), Katarakt (Eén) en Sara (vtm).
Beste Realityprogramma: Mijn Restaurant (vtm), Peking Express (VT4), Plat Préféré (Canvas) en Tomtesterom (Eén).
Beste Informatieprogramma: De Laatste Show (Eén), Het Journaal (Eén), Het Nieuws (vtm) en Phara (Canvas).
Beste Entertainmentprogramma: De Pappenheimers (Eén), De Slimste Mens ter Wereld (Eén), Hagger Trippy (2BE) en Sterren op de Dansvloer (vtm).
Vlaamse Televisie Academie

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234