null Beeld

De voetbalfilosofie van Patrick Janssens, nu ex-CEO van KRC Genk

Deze maand is het drie jaar geleden dat Patrick Janssens (60) als algemeen directeur van KRC Genk in het voetbal stapte. De derde – en als het van hemzelf afhangt ook laatste – ommezwaai in zijn beroepsleven. ‘Gemiddeld heb ik altijd tien jaar ergens gezeten: dat is ook de tijdshorizon die ik voor mij bij KRC Genk zie.’

Jan Hauspie

'Ik weet niet hoe ik mij zal voelen de dag dat we om de knikkers spelen tegen Beerschot'

In de Luminus Arena, het stadion van KRC Genk, zwaait Janssens de deur van de Beobank-loge open en draait voor één keer rechts af, en niet links, waar de muur paars kleurt. De kleur van de Genkse hoofdsponsor is ook die van zijn jeugdliefde Beerschot, en dat beeld gunt Janssens de Humo-fotograaf niet. Over de controlefreak in hem en het Antwerpse voetbal zullen we het later hebben. Eerst de ambities van KRC Genk, die, in een jaar waarin het van Europees voetbal verstoken is, allerminst bescheiden te noemen zijn.

HUMO Jullie mikken op de top drie. Een forse ambitie: het is Genk de laatste vijf seizoenen niet gelukt daarin te geraken.

Patrick Janssens «Wij hebben op alle vlakken sterk geïnvesteerd en hebben daar vorig seizoen al redelijke resultaten mee behaald, in Europa zelfs vrij spectaculair. Het is een gezonde ambitie: wij vinden dat we ze mogen en móéten uitspreken. Maar we gaan er onze trainer niet op afrekenen.»

HUMO En jullie willen dat bereiken met dominant en aantrekkelijk voetbal.

Janssens «Elke club met een beetje historiek heeft zijn huisstijl. De slogan van Club Brugge is niet voor niets: ‘No Sweat, No Glory’. Wij zijn een andere club. In het begin is hier zeker ook met veel inzet geknokt, wat met het mijnwerkersverleden van deze regio te maken heeft, maar de voorbije tien jaar stond Genk voor technisch en aanvallend voetbal met jongens uit de eigen academie.»

HUMO U benadrukt graag het belang van die academie. Was Genk de weg kwijt?

Janssens «Ik vind van wel, maar als buitenstaander is het altijd makkelijk praten. Drie jaar geleden zat deze club in een diepe crisis. Mensen hadden de club verlaten, de trainerswissels volgden elkaar snel op, en de relatie met de supporters was vertroebeld. Als je op zo’n ogenblik in een leidinggevende positie komt en het schip in rustiger vaarwater probeert te krijgen, is reflectie belangrijk: waar komen we vandaan, wat maakt ons anders, en hoe kunnen we dat versterken in plaats van te willen zijn zoals de anderen? Na de kampioenstitel van 2011 is er wat te veel pretentie in deze club geslopen: ‘We gaan Anderlecht naar de kroon steken!’ Terwijl je zoiets alleen maar kan opbouwen als je trouw bent aan waar je vandaan komt. De voorbije drie jaar hebben we geprobeerd Genk weer dichter bij haar historische missie te brengen.»

HUMO De nieuwe clubmascotte draagt een mijnwerkershelm.

Janssens «Dat lijkt een detail, maar God is in the details. De mascotte is een kruising tussen een superheld – iets waar kinderen vandaag mee bezig zijn – en een mijnwerker. Elke beslissing die wij nemen, moet afgewogen zijn tegen dat verleden én het feit dat wij een opleidingsclub willen zijn.

»Let op: het is een grote lijn, geen catechismus waartegen je nooit mag zondigen. Elke dag worden lees- en kijkcijfers en clicks gemeten. Daar kan een krant zijn medewerkers elke minuut op aanspreken, maar als je niet oppast, ben je elke dag bezig met het bijspijkeren van je strategie omdat het de dag voordien niet goed was. Dat is ook het grote gevaar in een voetbalclub. Tegen Waasland-Beveren (waartegen Genk op de eerste speeldag 3-3 gelijkspeelde, red.) stonden we meteen met onze voeten op de grond. Maar dat is geen reden om onze strategie overboord te gooien.»

HUMO Hebt u de club na drie jaar waar u ze hebben wilde?

Janssens «Technisch directeur Dimitri de Condé is een heel ander type dan zijn voorganger, en zelfs dan het merendeel van de technisch directeurs in België. Albert Stuivenberg is ook iemand met een atypisch trainersprofiel. Daar zit een logica achter. Het voordeel is dat de huidige groep mensen weinig woorden nodig heeft om elkaar te begrijpen. Er is ook veel vertrouwen: niemand hoeft bang te zijn dat hij de rekening betaalt als we onze ambitie niet waarmaken.»

HUMO Voetbal blijft een onberekenbare sport.

Janssens «Daar ben ik het niet mee eens. Johan Cruijff heeft ooit gezegd: ‘Toeval is logisch.’ Dat is zo: toeval is de basis van de statistische wetenschap. Als je met de dobbelsteen gooit, heb je zes mogelijkheden. Wat het wordt, is toeval. Maar gooi duizend keer en je zal zien dat er een heel grote logica in zit. Ook het voetbal is onderhevig aan heel veel toeval, maar dat wil niet zeggen dat je de invloed ervan niet kunt verkleinen.»

HUMO U laat geen gelegenheid onbenut om te beklemtonen hoeveel beter het gaat onder Albert Stuivenberg dan onder zijn ontslagen voorganger Peter Maes. Terwijl hij de doelstelling – play-off 1 – vorig seizoen niet gehaald heeft.

Janssens «Waarom heb ik herhaaldelijk de lof gezongen van Albert? Omdat ik weet dat de beslissing om Peter te vervangen voor de buitenwereld heel discutabel was. Wij leven in een aquarium: alles wat je zegt en doet, wordt uitvergroot en uitvoerig geanalyseerd. Wat mij stoorde, is dat iedereen blééf zeggen dat het een onbegrijpelijke beslissing was, ook toen ons voetbal er onder Albert sterk op vooruitging. We hebben play-off 1 niet gehaald – we zijn op één punt gestrand – maar hadden vooraf gezegd dat het heel unfair zou zijn om hem daarop af te rekenen: bij zijn aanstelling zaten we al in een moeilijke positie. Trouwens, onder Albert haalden we gemiddeld meer dan twee punten per wedstrijd. Met dat gemiddelde over een heel seizoen halen we nu de top drie.»

null Beeld

'Ik kijk nogal doelgericht, analytisch en afstandelijk naar de dingen. Maar ik ben geen man zonder emoties'

HUMO U had het zonet over de atypische aanwervingen bij Genk.

Janssens «Als er in het voetbal op de sleutelposities iemand vertrekt, gaat men kijken in een klein vijvertje van mensen die al technisch directeur of trainer zijn. Maar die mensen zijn niet zo geboren: zij zijn het ook moeten wórden. Ik heb in mijn loopbaan altijd gekeken naar waar het talent zit bínnen de organisatie – mensen van wie je voelt dat er meer in zit. Als je alleen bewezen ervaring recruteert, krijg je een ploeg met alleen maar Thomas Buffels, en dat is ook niet de bedoeling. Dimitri is iemand die extreem vermoeiend kan zijn en uren aan je kop kan zagen, maar dat wist ik: ik had hem al zes maanden meegemaakt en kende hem door en door. Niet alleen zijn zwakheden, maar ook zijn kwaliteiten: hij voelt heel goed het karakter van de club aan, is erg intelligent en heeft een uitstekend oog voor de groeimogelijkheden van een speler. Iemand die je enkel aanwerft op basis van een sollicitatiegesprek, laat zich van zijn beste kant zien. Daar weet je eigenlijk niets van: misschien blijkt hij na drie maanden toch niet de juiste man voor de job.»

HUMO Het pleit voor Genk dat het voor een buitenstaander als u heeft durven te kiezen.

Janssens «Nu ik erop terugkijk, vind ik wel dat het toen heel snel is gegaan. Dat is gevaarlijk: ik had evengoed op mijn bek kunnen gaan. Maar ik snap het wel: doordat je in het voetbal voortdurend in de schijnwerpers staat, ga je heel snel over tot beslissingen. Die lijken weleens ondoordacht, en soms zíjn ze het ook. Het is vooral belangrijk dat je ze heel goed voorbereidt.»

HUMO Was u het anders gewoon in de politiek?

Janssens «Hoeveel ondoordachte aanwervingen of benoemingen zie je daar niet? De woordvoerder van president Trump wordt er na tien dagen uitgeflikkerd: die zal ook niet goed aangeworven zijn, hè? Mensen aanwerven is sowieso een moeilijke aangelegenheid. Je moet er je tijd voor nemen en vooral goed zien of iemand in de cultuur van een organisatie past.»

HUMO Past u bij KRC Genk?

Janssens «Laat me met een omweg antwoorden. Ik vind Albert Stuivenberg een fantastische aanwerving, maar past hij hier helemaal? Ik zou willen dat hij beter Frans sprak. Dus, nee: hij past hier niet helemaal, maar wel verbluffend goed. Pas ik hier helemaal? Nee, want in de ideale wereld zou ik een Limburger moeten zijn. Maar voel ik mij hier thuis? Ja, heel erg.

»Ik ben in mijn loopbaan al een paar keer compleet van richting veranderd, maar ik ben nooit binnen dezelfde sector bij de concurrentie gaan werken. Wat ik heel moeilijk begrijp, is dat iemand die jarenlang voor de VRT heeft gewerkt, naar VTM overstapt en zich bij allebei goed in zijn vel voelt. Het genetisch materiaal van die twee organisaties is zo verschillend, dat alleen een huurling die overstap kan maken. Ik zie mezelf niet als een huurling, maar als een partizaan. Ik sta achter een project, en daarom kan ik eraan werken. In die zin denk ik dat ik goed bij Genk pas.»

HUMO Genk is een warme club, maar warmte is niet iets wat ik met u associeer.

Janssens (lacht) «Dat snap ik. Jij bent niet de eerste die mij dat zegt. Antwerpen heeft ook warmere burgemeesters gekend dan Patrick Janssens.»

HUMO Misschien bent u het wél, en denkt u: ‘Waarom ziet niemand het?’

Janssens (schaterlacht) «Als heel veel mensen dezelfde mening zijn toegedaan, zou het toch raar zijn als ik beweer dat ze allemaal in de verkeerde richting rijden en ik als spookrijder op het juiste rijvak zit? Ik kijk nogal doelgericht, analytisch en afstandelijk naar de dingen. Soms is dat een handicap, ik wil daar niet flauw over doen. Maar ik ben geen man zonder emoties. Rationeel zijn betekent ook niet dat je geen empathie kunt hebben. Ik denk dat ik een redelijk goede onderhandelaar ben. We zijn er nu in geslaagd het contract van Pozuelo open te breken: dat kun je niet zonder empathie.»

HUMO Is rationaliteit een nuttige eigenschap in een sector waar vaak de emotie regeert?

Janssens «Wat deze sector zeker nodig heeft, is langetermijndoelstellingen. Dat geldt ook voor de politiek: de drang om de krant van morgen te beïnvloeden in plaats van de samenleving over tien jaar is er minstens even erg. In alles wat ik gedaan heb, ben ik altijd erg met de toekomst bezig geweest, en dat is hier niet anders. De blik moet altijd op de lange termijn gericht zijn, en vooral: je moet voorbij de problemen kunnen denken. Daar bestaat een mooie metafoor voor: als je bergaf fietst, moet je voorbij de bocht kijken, anders vlieg je eruit. En je moet niet kijken naar de auto die naar boven komt, maar naar het gaatje waar je tussen kunt. Zo is het ook in het leiden van een organisatie: kijk niet naar de crisis, maar naar het gaatje.»

HUMO Hoe verzoent u de controlefreak en het voetbaldier in u?

Janssens «Ik heb geleerd om los te laten wanneer mijn impact ophoudt. De fout die je niet mag maken, is om schuldigen te gaan aanwijzen wanneer het niet loopt zoals gehoopt. Het aantal trainers dat na de wedstrijd een discours houdt waarbij de verantwoordelijkheid bij de spelers wordt gelegd, is niet te tellen. Dat heb ik Albert nooit horen doen.

»Ik hoor het de laatste weken weer regelmatig in de media: ‘Ik heb het ze nog zo gezegd, maar ze doen het niet!’ – daar zou ik het heel moeilijk mee hebben. Zo iemand trekt een paraplu open en laat de anderen in de regen staan, terwijl voetbal een teamsport is: je kunt mekaar niet loslaten als het slecht gaat.»


Mijnsite, jouw site

HUMO U kent vast het gezegde: ‘Van vrouw kun je veranderen, maar niet van voetbalclub.’ U deed allebei.

Janssens (schaterlacht)

HUMO Hoe zit het met uw liefde voor Beerschot?

Janssens «Bij mijn aanstelling hier heb ik gezegd: ‘Genk heeft geen supporter aangeworven, maar een CEO.’ Nu, ik had dit niet kunnen doen bij een club waar ik geen sympathie voor had. Ik weet ook niet hoe ik mij zal voelen de dag dat we om de knikkers spelen tegen Beerschot. Als wij onze ambitie niet halen en play-off 2 spelen, en zij worden geen kampioen in 1B, dan kan het dit seizoen al zover zijn.

'Iedereen weet dat in Antwerpen dé grote opportuniteit van het Belgische voetbal ligt'

»Ik vind dit een heel unfaire vraag. Als ik op uw stoel zat, zou ik ze óók stellen – maar er is geen goed antwoord. Als je mij rationeel vraagt welk project ik het interessantst vind, antwoord ik: dat van Genk. Ik weet niet of ik dit bij Beerschot zou kunnen doen. Ik zou me waarschijnlijk dood ergeren aan alle problemen in die club en hoe ze wordt gerund. Maar ik ben er wel mee opgegroeid: ik ben er jarenlang te voet naartoe gegaan, en heb er eerst op de supporterstribune gestaan en nadien gezeten.»

HUMO Volgt u het Antwerpse voetbal nog? Antwerp speelt in 1A, Beerschot in 1B...

Janssens «…Berchem in de eerste amateurs, en City Pirates in de tweede amateurs. Uiteraard volg ik het nog, maar vanop een afstand. Iedereen weet dat in Antwerpen dé grote opportuniteit van het Belgische voetbal ligt. Wij hebben ondertussen een samenwerking met de academie van Berchem, waar mijn twee kleinste zoontjes voetballen.»

HUMO Onlangs werd nog eens een ballonnetje opgelaten over een nieuw gemeenschappelijk stadion voor Antwerp en Beerschot. Daar was in uw tijd als burgemeester al sprake van.

Janssens «Er was zelfs budget voor – de stad en de haven hadden samen 50 miljoen euro uitgetrokken, en ingeschreven in de meerjarenplanning – én een locatie: Petroleum Zuid, naast de Kennedytunnel. Er waren momenten dat ze bij Beerschot naar dat stadion wilden, maar dan wilde Antwerp niet – en omgekeerd. Nooit was er een moment dat ze hetzelfde dachten. Tot het momentum voorbij was. Wij verloren de verkiezingen en mijn opvolger had iets minder affiniteit met het voetbal.»

undefined

null Beeld

HUMO Is zo’n stadion nog realistisch?

Janssens «Dat weet ik niet. In het bestuur van Beerschot zitten mensen met hele nauwe banden met een ontwikkelaar, en Antwerp is eigendom van een ontwikkelaar. Als die twee ontwikkelaars zouden zeggen: ‘Wij gaan dit samen doen,’ dan denk ik dat er snel een gemeenschappelijk stadion kan komen. Maar als ze het alleen willen doen, dan komt het er wellicht nooit.

»Antwerpen is een heel moeilijke stad om iets te realiseren: er is altijd wel iemand die je een hak probeert te zetten. Een megagroot verschil met Genk, en met Limburg in het algemeen, waar een cultuur van samenwerking heerst. Heel aangenaam.»

HUMO Ook Genk overweegt een verhuis.

Janssens «De Luminus Arena is een fantastisch stadion om een wedstrijd bij te wonen. Maar als je in de diepte gaat kijken, zie je dat er belangrijke vervangingsinvesteringen nodig zijn om het stadion – dat 20 jaar oud is – op dit niveau te houden. En dat terwijl AA Gent met de Ghelamco Arena de lat in België ondertussen een stuk hoger heeft gelegd. Ik vind dat wij nu al moeten nadenken of we dit stadion compleet vernieuwen, dan wel een nieuw stadion bouwen. En in dat laatste geval: blijven we op deze mijnsite, of trekken we elders naartoe? Dat zou een heel ingrijpende beslissing zijn, door de verbondenheid van deze club met haar mijngeschiedenis, maar wij willen het niet uitsluiten. Daarom loopt er nu een onderzoek, in samenwerking met de stad Genk en LRM (de Limburgse Investeringsmaatschappij, red.). De Limburghal in het stadscentrum zou zo’n mogelijke locatie kunnen zijn.»

HUMO U noemt zichzelf een stadsmens, Genk is een groot dorp.

Janssens «Dat vind ik geen juiste omschrijving. Genk heeft iets Amerikaans: de mensen wonen hier veel meer verspreid. De drie mijncités en hun tuinwijken verplichten tot het gebruik van een auto, en je hebt hier geen trams zoals in Antwerpen. Dat maakt het allemaal anders voor mij. Maar Genk is geen dorp, het is een grootstedelijke omgeving zoals er in België geen andere is.»

HUMO Bent u nu helemaal weg uit Antwerpen?

Janssens «We wonen er nog, maar hebben een tweede adres hier in Limburg: een huurhuis in Borgloon, waar mijn vrouw van afkomstig is en waar mijn schoonouders wonen. Wij zitten daar vaak, zoals nu in de vakantieperiode. En het is een pied-à-terre voor mij tijdens de week.

»Ik ben nog altijd een Antwerpenaar. De kinderen gaan er naar school en mijn vrouw werkt er, maar mentaal ben ik er minder aanwezig: mijn professionele leven speelt zich nu helemaal in Genk af.»

HUMO Hebt u de politiek losgelaten?

Janssens «Ik lees de krant, maar vervul geen enkele activiteit meer. Stoppen was best moeilijk, maar zodra ik naar hier kwam, was het duidelijk: het was gedaan. Ik heb de club zelf gevraagd: ‘Zet maar in mijn contract dat ik geen politiek mandaat meer mag ambiëren.’ Daar mocht geen enkele twijfel over bestaan. Als een bladzijde is omgeslagen, is ze omgeslagen.»

HUMO Mag ik u vragen hoe u tegen het verval van de socialistische partij aankijkt?

Janssens «Dat mag, maar ik ga er niet op antwoorden. De dag dat ik weg ben bij KRC Genk – wat hopelijk nog lang duurt – ga ik nadien ook niet zeggen wat er goed of slecht loopt in die club. In alles wat ik heb gedaan, en zeker in de politiek, is dat het vervelendste wat je kunt meemaken: dat iemand die zich niet meer engageert, komt zeggen wat je allemaal fout doet.»


Leve de play-offs

HUMO Trekt u gemakkelijk deuren achter u dicht?

Janssens «Te gemakkelijk misschien. Ik ben iemand die weinig achteromkijkt of beslissingen betreurt. Ik heb tien jaar aan de universiteit gewerkt, tien jaar in de reclame en vijftien jaar in de politiek, waarvan tien als burgemeester. Ik heb gemerkt dat je heel vaak vragen krijgt over wat je vroeger hebt gedaan, maar je mag dat niet mengen: het loopt dan zoals waterverf door elkaar, en dat geeft hele vieze kleuren. Vanaf de dag dat ik in de politiek ben gestapt, ben ik gestopt met overal te orakelen wat ik vond van de reclame – ook al was ik dan ‘de reclamejongen in de politiek’ – en als CEO van een voetbalclub ben ik politiek neutraal. Wat overigens niet wil zeggen dat je niet geëngageerd kunt zijn: voetbal gaat ook over sociale cohesie.»

undefined

'Als je als burgemeester op vakantie bent, word je vervangen door een waarnemend burgemeester. Als CEO bij een voetbalclub blijf je continu aan het werk'

HUMO En over gekke transferbedragen: 222 miljoen euro nu voor Neymar. Daar verdwijnen de gecontesteerde lonen van politici bij in het niet.

Janssens «Ik heb voor mezelf drie jaar geleden als regel gezet dat ik niet betrokken wil worden bij discussies die tot controverse kunnen leiden. Dat is niet goed voor de club, niet voor mij, en ook niet voor de politiek. Het enige wat ik je over Neymar kan geven, is een Jan Mulder-achtig antwoord: ‘Dit staat zo ver van de realiteit, dat je er niets zinnigs meer over kunt zeggen.’»

HUMO U zit namens Genk in de raad van bestuur van de Pro League, de vereniging van profclubs. Koestert u hogere ambities?

Janssens «Ik heb nooit de behoefte gevoeld om namens een hele sector het grote woord te voeren. Dus, nee: ik beschouw het niet als mijn missie om het Belgisch voetbal te veranderen. Ik vond de job van burgemeester ook veel interessanter dan die van partijvoorzitter, en ik vind die van CEO in een voetbalclub veel interessanter dan bij de bond.»

HUMO U hebt er wel het play-offsysteem verdedigd.

Janssens «Na mijn opleiding sociologie heb ik toegepaste economische wetenschappen gedaan. Ik deed er onderzoek naar de invloed van de uitkomst van het kampioenschap op de toeschouwersaantallen. Mijn thesis ging daar ook over: ik heb, als ik het me goed herinner, het seizoen 1981-82 onderzocht. Eén van de belangrijkste conclusies was: hoe onzekerder het resultaat, gecombineerd met het belang van een wedstrijd, hoe meer toeschouwers. Met andere woorden: een competitiemodel waarbij één club domineert, is een slecht model. Dat heeft het huidige play-offsysteem ook bewezen: het heeft veel meer onzekerheid gebracht, over wie er play-off 1 speelt én wie er kampioen wordt. De verhoogde belangstelling voor het Belgisch voetbal heeft daar zeker mee te maken.»

HUMO Het is een goed model?

Janssens «Een héél goed model! Ook de halvering van de punten. Ik vind zelfs dat die punten op nul zouden moeten worden gezet, maar dat is helemaal vloeken in de kerk.»

HUMO Kunt u goed luisteren?

Janssens «Ik stel voor dat je dat aan anderen vraagt. Kijk, jij stelt heel veel vragen waarbij ik mezelf moet beoordelen. Als er iets is wat mijn vrouw mij verwijt, is het dat ik nooit tevreden ben. Ook niet over wat ik zelf heb gedaan. Misschien doordat ik ben opgevoed door een zeer veeleisende en strenge vader: als ik geen 100 procent had op mijn rapport, zei hij dat het beter kon.»

HUMO Wat voor vader bent u zelf?

Janssens «Een slechte kopie van m’n eigen vader, waarschijnlijk. Maar daar praat ik niet over. Toen ik in de politiek stapte en bekend werd, heb ik me voorgenomen om mijn privéleven scrupuleus uit de media te houden. Omdat je mensen meesleept in de publieke wereld die daar niet om gevraagd hebben, zowel in goeie als in slechte tijden. Toen ik privé door een moeilijke periode ging, heb ik de media-aandacht dan ook kunnen beperken: ‘Ik heb nooit in de krant gestaan met mijn familie toen het goed ging, wil je dat dan nu ook respecteren?’ Dat heeft geholpen.»

HUMO U hebt wel al eens opgemerkt dat u nu minder tijd heeft voor uw gezin dan toen u in de politiek zat.

Janssens «In de politiek leef je op het ritme van de schoolvakanties. Dat is in het voetbal niet zo: de zomer, dat is de transferperiode. Wij zijn twee weken aan de Belgische kust geweest, maar op mijn eerste dag moest ik al naar Kopenhagen om te onderhandelen over Ingvartsen (de nieuwe Deense spits van KRC Genk, red.). Als je als burgemeester op vakantie bent, word je vervangen door een waarnemend burgemeester. Als CEO bij een voetbalclub blijf je continu aan het werk. Alles wat transfers aangaat, kun je niet delegeren. Dat zal voor Van Holsbeeck en co. niet anders zijn. Drie weken Umbrië tijdens de grote vakantie: uitgesloten! En de weekends tijdens het jaar, die zijn er ook aan. Twee dagen recup tijdens de week? Zo werkt het niet.»

HUMO U zei het al: uw jongste twee zonen voetballen bij Berchem. Gaat u naar hen kijken, zoals u deed bij uw ondertussen volwassen zonen?

Janssens «De ene zit bij de U7, de andere bij de U6. Als ik kan, ga ik kijken, maar het is lastig: ik moet af en toe ook naar de Genkse jeugd.»

HUMO Slotvraagje: toen Genk u aanwierf, had u net in een kranteninterview verklaard dat u nog eens een groot mediabedrijf of een voetbalploeg wilde leiden. Die voetbalclub leidt u nu. Is het denkbaar dat u ooit nog mijn baas wordt?

Janssens (lacht) «De mediawereld is een wereld die mij erg boeit en waar ik ideeën over heb, maar ik denk niet dat het realistisch is. Als je de gretigheid waarmee ik de dingen doe combineert met mijn leeftijd, is de kans bijzonder klein dat dat ooit nog gebeurt. Gemiddeld heb ik altijd tien jaar ergens gezeten: dat is ook de tijdshorizon die ik voor mij bij KRC Genk zie. Of het ook zo zal zijn, hangt niet alleen van mij af, maar het is wel het plan.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234