De vrouwen van Philippe Geubels en Jan Van Looveren (M!LF)

'Waarom heeft een vrouw één hersencel meer dan een koe? Omdat ze anders in de keuken zou kakken!' Feministen met een beperkt gevoel voor humor kunnen op donderdagavond maar beter niet afstemmen op 2BE: daar doen Jan Van Looveren en Philippe Geubels in 'M!LF' ('Man! Liberation Front') hevig hun best om de echte man in ere te herstellen. Humo vroeg zich af of hun wederhelften Els Béatse (36) en Leen Corluy (27) de depressie nog niet nabij zijn.

HUMO Als jullie mannen aan de arm van twee geile wijven de studio worden binnengeleid en beginnen te foeteren tegen vrouwen die hen geen echte venten laten zijn: wat denken jullie dan?

LEEN CORLUY «Philippe amuseert zich daar te pletter! Een echte vent spelen, omringd door mooie vrouwen: zo heeft hij het graag.»

HUMO Zeg je nu dat het niet alléén maar humor en pose is?

ELS BÉATSE «Tuurlijk wel. Al hebben een boel mensen dat blijkbaar niet begrepen.»

LEEN «Philippe wordt regelmatig aangeklampt: 'Hoe is het mógelijk dat jij zo over mannen en vrouwen denkt!'»

ELS «Jan krijgt op straat vaak te horen: 'Hé, goed bezig, eindelijk iemand die ervoor uit durft te komen. Ik ga méé, ik wil weer een echte man zijn.' Onvoorstelbaar.»

HUMO Sommige dingen in 'M!LF' lijken ook echt. Twee weken geleden lieten Jan en Philippe hun sperma onderzoeken. Bleek Philippe problemen met zijn vruchtbaarheid te hebben: hij had maar 17,5 miljoen zaadcellen per milliliter. Wel of geen mopje?

ELS «Dat was helemaal echt. Misschien niet zo'n gelukkige keuze van de productie.»

LEEN «Philippe was er een beetje ondersteboven van. Als het van hem afhing, kregen wij snel kinderen. Maar ik weet niet of ik er wel wil, en ik vind het sowieso te vroeg. Enfin, ik bekijk het van de goeie kant: ik vergeet mijn pil af en toe, dus daar hoef ik voortaan minder van wakker te liggen (lacht).

»Mijn grootmoeder en mijn moeder hadden allebei problemen met hun vruchtbaarheid, dus wie weet heb ik dat ook. We zien wel.»

HUMO In welke mate lijken jullie mannen op hun 'M!LF'-variant?

LEEN «Philippe is voor negentig procent zoals je hem in het programma ziet.»

ELS «Jan niet. Hij is een acteur die graag zo'n rol speelt, maar eigenlijk heeft hij een heel klein hartje. Als hij in het programma van vier madammen een lapdance krijgt, zie ik hem denken: laat dit maar gauw voorbij zijn. Daarom stoort het mij ook niet.

»Kijken naar mooie vrouwen is dan weer wél aan hem besteed. Hij is meer into borsten dan into billen, en vrouwen met 'punaises' doen het niet voor hem. In de eerste aflevering was er die test: een meisje met een diep decolleté filmde met een verborgen camera hoelang mannen naar haar borsten keken. Jan zou daar ongetwijfeld behoorlijk hoog op scoren. Maar: kijken mag.»

LEEN «Philippe is ook een echte borstenman. Op strand naar monokini's speuren is zijn favoriete bezigheid. In één aflevering vraagt een knap meisje op straat aan mannelijke voorbijgangers om haar borsten aan te raken: dat zou hij metéén doen. Maar dat vind ik niet bedreigend. Hij weet heel goed wat hij thuis heeft zitten.»

ELS «Ik kijk ook naar knappe mannen. Daar heeft Jan 't al wat moeilijker mee. Daniel Day-Lewis vind ik bijvoorbeeld heel aantrekkelijk. Is er een film met hem op tv, dan maakt Jan daar gegarandeerd een opmerking over. Lacherig meestal, maar toch.

»Wij vrouwen moeten veel tolereren, maar omgekeerd... Stel dat in één of ander programma een hoop aantrekkelijke mannen rond mijn lijf zou kronkelen: daar zou Jan niet vrolijk van worden, denk ik.»

Lees het volledige interview in Humo 3583

Nieuwe of échte man?

Wie heeft er nog ballen aan zijn lijf? We laten een aantal personen van het mannelijke geslacht de revue passeren. Aan u om te oordelen of het om een 'nieuwe man' (lees: een watje), dan wel een echte man gaat.

Naar de mannengalerij

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234