null Beeld

De week van Lieven Scheire

Er komen drukke tijden aan voor Lieven Scheire. Eind september wordt hij voor het eerst vader, en met De Neveneffecten heeft hij drie projecten op stapel staan: de nieuwe uitsmijter van 'Man Bijt Hond' is aan hen uitbesteed, ze bereiden een improvisatietheatertournee voor, en in oktober komt er een nieuwe reeks absurde, National Geographic-achtige natuurdocumentaires op Canvas.

Redactie

En tussendoor zullen we hem elke maandag bij Frieda Van Wijck horen vertellen welke vernuftige scenario's de natuur heeft bedacht voor het Einde van de Wereld.

HUMO Het Einde van de Wereld, Lieven? Wat een idéé!

Lieven Scheire «Het is de tijdsgeest, niet anders dan de tijdsgeest! Mensen zijn ermee bezig, hoor: doemscenario's zijn geweldig ìn.

»In de fysicareeks van vorig jaar zat al een item over het Einde van de Wereld: over meteorietinslagen en zonnestormen. Maar er zijn nog tientallen andere wetenschappelijk verantwoorde manieren waarop de wereld aan zijn einde kan komen. Genoeg om een wekelijks terugkerend item in 'De Laatste Show' te maken.»

HUMO Dus: over een paar weken leeft Vlaanderen in een angstpsychose.

Scheire «Eerlijk: tijdens de research bekroop mij af en toe ook een beklemmend gevoel. Het kan echt élke seconde afgelopen zijn met het leven hier op aarde. Met een beetje geluk is het dan allemaal in een flits voorbij, maar het is ook mogelijk dat - na een meteorietinslag, of een kernoorlog - de mensheid nog drie, vier jaar heeft voor ze helemaal uitsterft. Dat is een nog mottiger gedachte, want dat betekent dat onze hele beschaving eraan gaat, dat iedereen begint te vechten voor het weinige eten dat er is en dat je uiteindelijk toch sterft aan ondervoeding, uitdroging, oorlog of een vreselijke ziekte. In 'De Laatste Show' fietsen we een beetje rond de allerdeprimerendste gedachten - het is nu ook niet de bedoeling dat we mensen cynisch maken. En al zeker niet bang: de kans dat het tijdens ons leven gedaan is met de aarde, is héél erg klein.»

De week van Lieven Scheire vindt u vanaf dinsdag 2 september in Humo 3548. Hieronder verzamelden we enkele videofragmenten waarin u hem aan het werk ziet!


Meer videofragmenten: Lieven Scheire in Comedy Casino, Lieven Scheires toespraakrace en de Neveneffecten in 'Zonder handen'

Lieven Scheire in 'De Laatste Show'

Lieven Scheire gidst u doorheen Gent

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234