null Beeld

De wereld draait door: LuckyTV

Zouden we u heel even in uw drukke bezigheden mogen storen om u ‘één van de grootste humoristen van deze tijd’ (copyright: H. Teeuwen) voor te stellen? Sander van de Pavert, beter bekend onder het pseudoniem LuckyTV, is de man die in zijn eentje de zelden minder dan hilarische knip- en plakfilmpjes levert waarmee ‘De wereld draait door’ dagelijks wordt afgesloten (yep, u zou dringend eens moeten kijken), en hij hangt nú aan de lijn.

Noud Jansen

Sander van de Pavert (vanuit zijn homestudio in Den Haag) «Hallo, met Sander?»

HUMO Hallo Sander, Humo hier.

van de Pavert «Ha, Humo! Je belt gelegen, want mijn dagtaak zit er net op: ik heb juist een filmpje afgewerkt en doorgemaild over prins Willem-Alexander die een setje kinderpostzegels koopt aan de deur van z’n landhuis.

»Normaal gesproken ben ik wel wat vroeger klaar, maar omdat er vandaag niet echt veel gebeurd is in de wereld was het nogal een moeizame dag. ’t Was pas laat na de middag dat die beelden van de kroonprins langskwamen in het Journaal - ik dacht: ‘Hier kan ik wat mee doen,’ dus ik heb mezelf gelijk aan het monteren gezet.»

HUMO De leden van het Nederlandse koningshuis zijn in jouw filmpjes wel vaker het doelwit: zo herinner ik me die keer dat je een spiernaakte koningin Beatrix opvoerde.

van de Pavert «Ja, dat was in het kader van een staatsbezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea - zoals je weet past onze koningin haar outfit weleens aan de lokale kledingsvoorschriften aan, dus vandaar. De kroonprins droeg in dat filmpje trouwens een traditionele peniskoker, een zogeheten holim.»

HUMO Ik kan me niet voorstellen dat je de volgende ochtend géén stortvloed van boze reacties in je mailbox aantrof.

van de Pavert «Ja, maar dat is altijd het geval wanneer ik iets over het koningshuis doe: blijkbaar zijn er nog steeds heel veel mensen die daar echt niet mee kunnen lachen. Ik denk trouwens dat ik nog nooit een filmpje heb gemaakt waar niet minstens één persoon aanstoot aan nam.

»Het grappige is dat in negen van de tien boze mails die ik ontvang het woord ‘smakeloos’ wordt gebruikt (lacht). Sinds ik daar achter ben, heb ik een filter ingesteld voor e-mails met dat woord in subject: die gaan allemaal een speciale map in, zodat ik ze later nog eens rustig kan teruglezen. Lachen!»

HUMO Eén voorbeeldje?

van de Pavert «Vorig jaar had ik naar aanleiding van dat geouwehoer in Griekenland een nieuwe tekst gemaakt op ‘Rock Me Amadeus’ van Bolland & Bolland: ‘Fuck You Papandreou’. Dat filmpje werd tot mijn vreugde een internationaal succes, met als gevolg dat ik een heleboel mailtjes van woedende Grieken kreeg, en zelfs een officiële brief van de Griekse ambassadeur in Nederland, met het vriendelijke doch dwingende verzoek om het filmpje van het internet te verwijderen (lacht). Wat ik niet gedaan heb, overigens.

»Maar misschien wel de allergrappigste reactie kreeg ik ten tijde van die uitgebarsten vulkaan in IJsland, de Eyjafjadinges, en de grote aswolk die er het gevolg van was. Ik had toen een nieuwsverlaggever van RTL opgevoerd die ik bloedserieus liet uitleggen dat het einde van de wereld nabij was: een gigantische vuurzee zou binnen enkele uren al het leven op aarde wegvagen, en de aarde zelf zou als een verkoolde, levenloze bal achterblijven.

»De dag erop hebben ze bij de Vara een mailtje gekregen van een mevrouw die vroeg of men in het vervolg toch niet beter twee keer nadacht voordat ze zoiets zouden uitzenden: ze was zich half dood geschrokken.

»Tja, daar doe je het toch allemaal voor, hé?»

Bekijk: 'Fuck You Papandreou'

Meer over LuckyTV vind je op LuckyTV.nl.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234