null Beeld Marisa Papen
Beeld Marisa Papen

Peace, love en tepelsMarisa Papen

‘De wereld heeft minder paniek en meer liefde nodig’

Het jaar 2020 was drie keer niets, maar 2021 wordt hoe dan ook beter, met dank aan wereldverbeteraar Marisa Papen. In de zomer van vorig jaar vroeger we haar de kleren van het lijf op een bloedheet Parijs dak, maar intussen hebben we lang niets meer van of over haar gehoord. Hoe zou het nog met Marisa Papen zijn?

Frederick Vandromme

HUMO Hoe was jouw 2020?

MARISA PAPEN «Vroeger was ik constant aan het reizen. Dat dat plots niet meer kon, was aanpassen. Ik zat net op Hawaï en ik heb dan maar besloten om hier te blijven. Vliegen kan nu wel weer, maar ik heb niet echt een reden om terug naar Europa te gaan.»

HUMO ‘Ik ben de laatste tijd nogal doorgedraaid, maar in de goeie richting,’ schreef je me vorige week.

PAPEN «Ik probeer bewuster en trager te leven: waar wil ik naartoe? En ik heb nu een non-profitorganisatie, Earth Family. Ik heb de voorbije jaren geleerd hoe naaktheid in verschillende culturen wordt bekeken, en een uitgebreid netwerk van fotografen en artiesten opgebouwd. Ik wil nu een platform voor beginnende artiesten creëren om hen te helpen taboes te doorbreken én ervoor te zorgen dat ze degelijk worden vergoed.

»Ik heb ook een kinderboek geschreven. Daarin leg ik uit hoe de mensen moeten leren om in balans met elkaar, de dieren en de planeet te leven. Stijl peace, love and hippie, dus (lacht). En met tekeningen van Loutje Hoekstra

Marisa Papen Beeld earthfamily.io
Marisa PapenBeeld earthfamily.io

HUMO Om Earth Family te promoten breng je een fotokalender voor 2021 uit. Op elk beeld sta je naakt, met steeds een ander dier. Wie liet zich het moeilijkst regisseren: de haaien, de bij op je tepel of de wurgslang?

PAPEN (lacht) «Het everzwijn! Op de foto lijkt hij te lachen, maar hij was geniepig. Hij wilde met me spelen, maar dan een spel dat ik niet met hem kan spelen.»

HUMO Voor de maand december staan een tiental naakte mensen op een heuvelrug.

PAPEN «Eén van hen is mijn beste kameraad, met wie ik hier woon, het meisje bij wie we onze kokosnoten halen, de kerel die onze wiet levert, enzovoort. Allemaal mensen uit mijn omgeving die zo lief waren om hun skin met de wereld te delen. Die foto heb ik zelf genomen.»

HUMO Liepen ze vóór je komst naar Hawai ook al naakt rond, of heb je hen van je filosofie overtuigd?

PAPEN «Er zal wel een dominoeffect meegespeeld hebben (lachje). Wie ziet hoe comfortabel iemand zich in zijn eigen huid voelt, is meer geneigd om het zelf ook te proberen.»

HUMO Wat wens je de wereld toe in 2021?

PAPEN «Minder paniek, more peace, more love. Ik hoop dat deze periode zal leiden tot de transformatie die de wereld nodig heeft.»

Koop de kalender via earthfamily.io

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234