De Wonderjaren van Evi Hanssen

Evi Hanssen (32) presenteert heden ten dage op 2BE 'Expeditie Robinson' en op vtm 'Een rijker leven',  en net deze week heeft ze haar kinderdroom verwezenlijkt: onder de naam Uma ligt sinds gisteren haar eerste eigen plaat in de winkels: 'Polaroid'. De Wonderjaren!

Enkele quotes van Evi Hanssen


«Ik ben opgegroeid in Halle-Zoersel. Een dorp waar, als ik me niet vergis, nu nog steeds geen bankautomaat te vinden is, en waar verkeerslichten iets zijn wat alleen de rest van de wereld overkomt. Het was: spelen op straat en in de bossen tot het donker was. Als het groot huisvuil zou worden opgehaald, namen wij - mijn broers, ik en de kinderen uit de buurt - alle spullen mee die we mooi vonden, en gingen we die wat verderop aan de kant van de weg verkopen. In de zomer maakten we ons eigen clubhuis; het zag eruit als een krot, met golfplaten en al, maar we spraken er elke dag af. In ons tuinhuisje speelden mijn broers geen doktertje, maar apothekertje. Dan vermengden ze ontsmettingsalcohol met inkt en testten ze het brouwsel uit op mijn vel - dat soort dingen. En iedere zomer reden ze met hun vriendjes de Ronde van Frankrijk door de straten. Bij gebrek aan een beter woord: een zorgeloze jeugd.»


Ik ben wél ooit ontvoerd: door de Schoffelman. Ik was met Kindervreugd op paardenkamp gegaan in Pulderbos, en om de stadskinderen bang te maken, had de leiding een griezelverhaal verzonnen over een buitengewoon doortrapte maar gelukkig ook volstrekt fictieve kerel die paarden mishandelde en kinderen meenam: de Schoffelman. Ik was de enige van het kamp die er niet in geloofde - ik kende de bossen in die buurt, daar liep geen maniak rond. De leiding had dat vrij snel door, en vroeg me daarom of ik niet wilde meedoen aan een kleine enscenering: de Schoffelman zou mij zogenaamd ontvoeren, en de andere kinderen moesten ons komen zoeken. Daarvoor hadden we hier en daar tips achtergelaten, alleen: die waren niet duidelijk genoeg, en de hele groep raakte verdwaald in de bossen. Uiteindelijk vonden ze de weg naar het kamp toch weer terug, maar zonder ons. We zijn dan maar zelf uit onze schuilplaats tevoorschijn gekomen, om iedereen te vertellen dat het maar om te lachen was. Bleek dat het geen haar had gescheeld of ze waren was naar de politie gestapt. Van lachen is niet veel meer in huis gekomen.»


«Ik heb een nogal sterk ontwikkelde antenne voor onrecht. Ik kon - én kan - er niet tegen als iemand iets doet wat in mijn ogen ontoelaatbaar is, en daar nog mee weg lijkt te komen ook. De overtuiging: 'Die mens heeft een fout gemaakt, hij moét gestraft worden.' Voor alle duidelijkheid: ik heb nooit iemands banden platgestoken of iemand fysiek pijn gedaan of zo. Eigenlijk was het gemener dan dat. 't Was verbeten langetermijnplanning. Als iemand mij iets had aangedaan, kon ik een jaar lang broeden op de perfecte oneliner waarmee ik hem of haar tot op de grond zou kunnen afbranden. Een bommetje op precies het juiste moment, zo sterk dat alle omstanders mee de slag incasseren. Dat onrechtvaardigheidsgevoel speelde ook op toen ik al als presentatrice bij TMF werkte en we op een dag werden overgekocht door MTV. Nieuwe bazen nieuwe wetten, maar ook: nieuwe financiën, en vooral: veel ontslagen. Zelf hoefde ik niet te vrezen voor mijn job, maar in mijn omgeving werd er volop gehakt, en ik vond dat absoluut niet kunnen. De grootste zorg van mijn eindredactrice was toen niet: hoe begeleid ik de mensen die ontslagen zijn - nee, het was: shit, hoe krijgen we Evi in godsnaam gekalmeerd?»«Mijn eerste openbare verliefdheid was op de zoon van de plaatselijke kippenboer. Dat liep nogal abrupt af toen mijn jongste broer erachter kwam en hij tegen die jongen - hij is het niet waard dat ik hier zijn naam noem - ging zeggen: 'Als ge nog één keer met uw poten aan mijn zus haar lijf komt, maak ik fricassee van u.'»

Het volledige artikel leest u in Humo 3712 van dinsdag 25 oktober 2011.

EXPEDITIE ROBINSON

2BE, zondag 30 oktober, 20.05

2BE, maandag 31 oktober, 21.45

EEN RIJKER LEVEN

vtm, woensdag 2 november, 21.35

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234