null Beeld

De Wonderjaren van Piet Huysentruyt

'Ze hebben letterlijk tegen mijn moeder gezegd: we snijden uw kind uit uw buik, en we eten het op!' De merkwaardige Wonderjaren van topchef Piet Huysentruyt.

Raf Weverbergh

De technicolorversie van Piet Huysentruyt raast dezer dagen - manische grijns, felgekleurd minimobiel - door het tiende seizoen van 'SOS Piet'. Humo ging de sepiaversie opzoeken: Peter Geert Cyriel Huysentruyt, geboren in 1962 te Zulte, door een weerbarstige pastoor gedoopt als Peter Paulus Huysentruyt.

Vandaag schrijven kranten dat alles wat Piet aanraakt in goud verandert. Destijds dachten familieleden, geestdriftig bijgetreden door zijn lerarenkorps, dat het met Pietje nooit wat zou worden. 'Ik heb lang gedacht dat ik niet de snuggerste was. Nu, ik wàs ook de snuggerste niet.' Zijn wonderjaren leren hoe Piet Huysentruyt heeft leren koken: van woede.


HUMO Wat is je vroegste herinnering?

Piet Huysentruyt «Het derde kleuterklasje. Er is toen een meisje van mijn leeftijd overreden. De hele school was in rouw. Ik zie mij nog zitten in mijn klasje: in het midden van de derde rij.

» En ik zie me ook nog altijd van die school naar mijn tante gaan - het was ongeveer vijfhonderd meter stappen, denk ik. Ik ben als kind eigenlijk opgevoed door mijn tante.»


HUMO Waar waren je ouders dan?

Huysentruyt « Mijn ouders waren handelaars, altijd onderweg. Ze verkochten linnen, meestal in Wallonië. Dan waren ze twee, drie dagen onderweg.»

U vindt het interview met Piet Huysentruyt vanaf dinsdag 17 maart in Humo 3576

Bekijk jeugdfoto's van Piet Huysentruyt

null Beeld

'SOS Piet'
Vtm, zondag 22 maart, 18.25

Piets KruidenVTM: SOS Piet

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234