null Beeld

De Zaak Van Wanten: Wendy spreekt

Moegetergd door wat zij de niet aflatende stroom negatieve berichten in het weekblad Dag Allemaal en de krant Het Laatste Nieuws noemt, heeft Iris Vandenkerckhove besloten De Persgroep voor de rechtbank te dagen.

Redactie


Iris Vandenkerckhove zit tegenover me in een hotellobby. Haar stem trilt, soms ook haar handen en met onzekere ogen zoekt ze voortdurend steun bij haar levensgezel en manager Frans Vancoppenolle die een eindje verderop toeluistert. 'Schat,' noemt ze hem, nooit 'schatje', laat staan 'keppetje' - de koosnaampjes waarmee haar alter ego Wendy Van Wanten hem in de VTM-docusoap 'Wendy en Verwanten' bedacht. Van Wanten - die jarenlang enkel inkijk op haar boezem én op een duizelingwekkende leegte heeft gegeven - is nergens te bespeuren in de lobby. Moegetergd door wat zij de niet aflatende stroom negatieve berichten over haar en Coppenolle in het weekblad Dag Allemaal en de krant Het Laatste Nieuws noemt, heeft ze besloten De Persgroep voor de rechtbank te dagen. De inzet: het recht op privacy van een BV en zijn familie.

Iris Vandenkerckhove «Jarenlang heb ik mijn privéleven bijna volledig afgeschermd. Met als gevolg dat de ene roddel de andere opvolgde. Dat was soms pijnlijk, maar het bleef telkens bij éénmalige incidenten, zoals die keer dat Margriet Hermans in Dag Allemaal beweerde dat Johnny Logan de vader van Clément zou zijn. Ik heb toen even goed nagedacht en neen, Margriet was er niét bij toen ik Clément gemaakt heb. Gelukkig maar! (lacht) Ze kon het dus onmogelijk weten. Ondertussen heeft ze zich daar ook al voor verontschuldigd, en dat heb ik geapprecieerd.

»Leuk was dat allemaal niet, maar het overkomt elke BV: op tijd en stond een negatief, sensationeel verhaal, dat hoort er nu eenmaal bij. Je hebt me dan ook nooit horen klagen.

»Maar sinds ik mijn privé-leven voor vijftig procent met de rest van Vlaanderen heb gedeeld, in 'Wendy en Verwanten', lijkt het alsof ik geen enkel recht op privacy meer heb en dat ik het maar moet pikken dat ook de andere vijftig procent van mijn leven te grabbel wordt gegooid. Niet in één artikel, maar in wel twintig - weken, maanden aan een stuk door. En het ergste is: veel mensen vinden dat ik dat verdien. 'Die mediageile trien heeft het zelf gezocht.' Kortom: als BV heb je geen enkel recht op privacy meer.»

HUMO Jij hebt je privé-leven helemáál niet met de rest van Vlaanderen gedeeld. 'Wendy en Verwanten' was zo onecht als maar kon zijn.

Vandenkerckhove «Denk jij dat? Mijn man, mijn kind, is dat onecht? Mijn liefde voor hen?»

(Sander Van den Broecke)

Lees het volledige interview in Humo 3550

undefined

Bekijk het 'In de gloria'-filmpje over de twee Wendy-fans

undefined

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234