null Beeld

'Debby & Nancy's Happy Hour': de commissie van wijven

'Voor ik het wist, fluisterde Yves Leterme me in het oor: jij bent veel knapper dan Debby.' Niet alleen schokkend, ook nog eens echt gebeurd in 'Debby & Nancy's Happy Hour' (http://www.debbyennancyworld.be).

Redactie


Acteurs Stany Crets en Peter Van den Begin zitten aan het raam van café 'Den Engel'. Ze praten met Humo over de tweede reeks 'Debby & Nancy's Happy Hour' die eraan komt, maar af en toe kijken ze ook naar buiten, naar het verlichte plein voor het stadhuis van Antwerpen.

'Oeioei, die mens ziet er niet goed uit,' floept Van den Begin er opeens uit. Bart De Wever stapt voorbij, moegestreden, leeggelopen, bleker dan blank. 'Och here,' zegt Crets. En ook:

Stany Crets «Debby en Nancy beginnen zelf met een politieke beweging. Er is nood aan. Niemand weet nog voor wie te stemmen. Vroeger was je socialist, liberaal of katholiek, nu zapt iedereen van de ene partij naar de andere. De politiek is één grote hutsepot geworden en dat is jammer. Als je op restaurant twee verschillende gerechten bestelt, eis je toch ook dat die anders smaken?»

Peter Van den Begin «België moét gered worden en daar gaan Debby en Nancy voor zorgen. Ze gaan in de politiek, of ze worden koningin van het land.»

Crets «Ze hebben hier in 1830 een Saksen-Coburger op de troon geplant en elke generatie is dat geslacht gedegenereerd. Je vraagt je af waar het eindigt. The Madness of King George? Dan maar Debby en Nancy! (lacht)»

HUMO Waarom moet België gered worden?

Van den Begin «Omdat ons land maar een speldenkop groot is. Splitsen is gewoonweg belachelijk. En ook al gaat het nu niet goed met onze nationale voetbalploeg, ik wil voor de Rode Duivels kunnen blijven supporteren. Stel je voor dat Vlaanderen op zijn eentje een team moet samenstellen, welke spelers missen we dan allemaal niet?»

HUMO Kompany, Van Buyten, Gillet, Vanden Borre, Felaini, Mudingayi, Haroun, Grégoire, Mirallas, Pieroni, Emile Mpenza...

Van den Begin «Alleen daarom al!»

Crets «In Canada spreken ze ook twee talen. Geen vuiltje aan de lucht. Ze doen het daar zelfs met acht ministers, wij hebben er tien keer zoveel. En Canada is geen rààr land, hè? 't Is zowat het Zwitserland van Amerika. Het is gewoon een kwestie van willen.»

HUMO 'Politiek moet de mensen gelukkig maken,' heeft Stany in een interview gezegd. Is dat niet te veel gevraagd?

Crets «Ik heb het niet over individueel geluk - ik verwacht geen brood en spelen - maar over algehele tevredenheid. Politici zijn afgevaardigden van het volk. Als een volk ontevreden is over zijn leiders, klopt er iets niet met die leiders. Zo simpel is het. En de Belgen zijn op dit moment niet gelukkig. Iedereen beseft dat de toestand niet lang meer te houden is: voor je 't weet stokt de economie en ligt het land plat. Het is de plicht van de politici om snel uit die vaudeville te raken.»

Van den Begin «En dan? Stel dat we volgende week een oranje-blauwe regering hebben: hoe kan die nu normaal functioneren? Ze hebben het respect voor elkaar verloren en het respect van de kiezer zijn ze ook kwijt. Wie er niet om lacht, moet ervan kotsen.»

HUMO Stany, jij hebt meegewerkt aan de verkiezingscampagne van burgemeester Patrick Janssens. Maakt hij je gelukkig?

Crets «Hij maakt me alleszins niet ongelukkig. Andere burgemeesterskandidaten hadden dat wél gedaan.»

HUMO Jo Van Deurzen heeft 'Debby & Nancy' ooit in kromtaal omschreven als: 'Het is een programma dat inzet op de warmte tussen mensen. Daar kan de CD&V zich uitstekend in vinden.'

Van den Begin «Meer nog: daar kan de CD&V nog véél van leren. (lacht)»

(svb)

U vindt het volledige interview in Humo 3509

undefined

Deze week in Humo: gratis poster van Debby & Nancy

null Beeld

Hang deze poster voor uw raam: Gooi uw kleingeld in mijn brievenbus. Enkel geld maakt gelukkig8

undefined

DEBBY & NANCY'S HAPPY HOUR
Eén, zondag 9 december, 20.50

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234