null Beeld

Deed-ie 't of deed-ie 't niet? Het bewogen leven van Abdallah Ait Oud, de vermoedelijke moordenaar van Stacy en Nathalie

Het net sluit zich rond Abdallah Ait Oud, de vermoedelijke moordenaar van Stacy en Nathalie: 'Zelfs als het dna-onderzoek niks oplevert, brengen we hem voor assisen.'

Redactie

Of het lab straks met een positieve dna-test voor de dag komt, maakt de speurders in Luik steeds minder uit. In hun ogen is de moordenaar van Stacy en Nathalie ontmaskerd en weegt het dossier tegen Abdallah Ait Oud (38) nu al zwaar genoeg om hem door een volksjury veroordeeld te krijgen. Ongetwijfeld zal dan een advocaat aanhalen: 'Hij had een triestige jeugd, edelachtbare.' Maar is dat echt zo? Exclusief: het levensverhaal van Abdallah Ait Oud.

undefined

Vrijdag 30 juni, daags voor de uitvaartplechtigheid voor de vermoorde Nathalie Dahy (10), werd in de gevangenis van Lantin aan de best bewaakte celdeur aangeklopt. 'We hebben een kleine verrassing voor je', zei de cipier tegen Abdallah Ait Oud.


ZIJN ZUS « Een tv-toestel - gratis en voor niks. Abdallah belde me die avond: 'Moet je nu wat horen.' In Lantin kost een tv 20 euro per maand, geld dat hij niet heeft. Hij had niet eens om een tv gevraagd. Al sinds de dag van zijn arrestatie zat hij daar in een totaal isolement: geen kranten, geen tijdschriften, geen radio - niks.

» Ik zei: 'De speurders willen wellicht dat je naar de begrafenis kijkt.'»


HUMO Ze hoopten dat hij van pure ontroering tot bekentenissen zou overgaan?

ZUS « Hij leek in elk geval niet van plan naar de begrafenis te kijken. Je n'ai rien à foutre, zegt hij de hele tijd. Ik denk dat hij vooral blij was dat hij opnieuw het WK voetbal kon volgen.»


HUMO U gelooft in zijn onschuld?

ZUS « Laatst zat ik in die bezoekersruimte van Lantin en hoorde hem tekeer gaan: 'Als ik dinsdag niet vrij kom, breek ik hier het hele kot af!' Ik kon hem bedaren, keek hem diep in de ogen, en stelde nog eens dé vraag. Dat is iets tussen broer en zus, iets dat alleen ik kan voelen. Wel, volgens mij is dit een gerechtelijke dwaling.»

Probleem. In het verleden nam zijn familie het wel vaker op voor de man die door de Luikse onderzoeksrechter Pascale Goossens wordt beschuldigd van de ontvoering van Nathalie Dahy en Stacy Lemmens (7). En telkens kreeg die familie daar achteraf spijt van.

Meer in Humo 3436

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234