null Beeld

Dierenarts Joshua Dutré uit 'Beestig': 'Voor een kat is Woef een betere naam dan Hond'

Wie is in vredesnaam Joshua Dutré, de spil van ‘Beestig’, het nieuwe dierenmagazine op VTM? Al slaat u ons dood, lieve lezer. Maar kijk: daar zul je ’m net hebben.

Joshua Dutré «Ik ben een 29-jarige dierenarts uit Schelle, maar ik heb nu een eigen praktijk in Kortrijk. Je zou me kunnen kennen van Sprotje, de poes die begin deze zomer door een dierenbeul in een oven werd gestopt en zwaar verbrand bij ons in de praktijk werd binnengebracht. Wij hebben dat beestje toen behandeld en verzorgd, en we hebben een crowdfundingcampagne op poten gezet voor de nabehandeling. Sindsdien woont Sprotje bij mijn mama. Mijn lief en ik wilden haar zelf wel in huis nemen, maar we hebben al twee katten: Woef en Sheba.»

HUMO Woef?

Dutré (lacht) «Ik had vroeger het idee: als ik later een kat in huis haal, noem ik haar Hond, en als ik een hond neem, noem ik ’m Kat. Gewoon, voor de grap. Maar Woef vond ik uiteindelijk toch iets beter.»

HUMO Onlangs hadden we in Humo een dossier over klotejobs.

Dutré «Heb ik gelezen, ja.»

HUMO Dierenarts was er één van.

Dutré «Ja, en ik kan me er wel iets bij voorstellen. Pas op, ik doe mijn job doodgraag. Maar er zijn wel wat minpunten: ’t is een stresserende en emotioneel belastende job, en zeker aan het begin van je carrière word je er niet al te best voor betaald. Bovendien verwachten de mensen zo’n beetje alles van je. Je moet tegelijk huisarts en orthopedist en chirurg en oogarts zijn, en soms kunnen de baasjes het niet goed plaatsen dat hun beestjes écht niet meer te redden vallen. Enfin, evengoed zijn de mensen vaak erg dankbaar.»

HUMO Vertel: wat is ‘Beestig’ voor een beestje?

Dutré «’t Is een programma dat iedere dierenliefhebber moet gezien hebben omdat je er veel nuttige zaken van opsteekt, vooral over huisdieren. Maar de bedoeling is dat je als kijker niet doorhebt dat je aan het bijleren bent, omdat alles zo leuk en entertainend gebracht is.»

HUMO Leer jij er als dierenarts zelf ook nog wat van bij?

Dutré «Zeker. In mijn praktijk behandel ik vooral honden, katten en konijnen maar in ‘Beestig’ hou ik me ook bezig met reptielen en kamelen. Zo ben ik – fun fact – te weten gekomen dat het geslachtsdeel van een kameel naar achteren is gekromd. Het gevolg is dat een kameel al liggend kan plassen zonder zichzelf te bevuilen. Zelf gezien!»

HUMO Nog even voor de goeie orde: wanneer wordt ‘Beestig’ uitgezonden?

Dutré «Op zondag, net vóór het jour… Ik bedoel ‘Het nieuws’ van zeven uur.»

HUMO Pas daar maar mee op als je carrière wilt maken bij VTM.

Dutré (lacht) «Ik besefte het net te laat.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234