null Beeld

Digitale tv voor dummies: Humo's Must-See-lijstje

In de eindeloze stream van kwaliteit die dankzij digitale tv uw richting uitgespuwd wordt, zitten er nog altijd enkele vissen die dikker zijn dan de rest. Na rijp beraad, en na er enkele terug- geworpen te hebben, stelden we Humo’s Must See-lijstje samen. Tien om te beginnen zien!

Redactie


1 GAME OF THRONES (Play More)

Bloed, zwaardgekletter en bloot: ‘Game of Thrones’ schrijft in z’n eentje tv-geschiedenis, zowel in slachtofferaantallen als in het aantal plotwendingen die u enkel zag aankomen als u het bronmateriaal van fantasyschrijver George R.R. Martin vanbuiten kent. Intussen heeft de reeks de boeken niet alleen in populariteit mijlenver achter zich gelaten: terwijl Martin nog steeds pennende is aan zijn reeks, heeft de tv-serie de stal al geroken – het achtste seizoen, wellicht in 2018 te zien, zal het laatste zijn.

2 ORANGE IS THE NEW BLACK (Netflix)

Slim gezien van Netflix: geen betere garantie op intriges en wisselende allianties dan wanneer je je fictiereeks uitsluitend door vrouwen laat bevolken. Stop de dames vervolgens achter slot en grendel en ziedaar: drama! ‘Orange Is the New Black’ draait rond Piper Chapman, een verwaand nest dat in een allerminst naar Chanel geurende nor belandt wanneer ze verklikt wordt door een voormalige vriendin. Balen, en al helemaal als die vriendin in de cel naast de hare blijkt te zitten. Drama!

3 HOUSE OF CARDS (Netflix)

De reeks die duidelijk maakte dat Netflix niet langer weg te lachen viel als modieuze steekvlam, en die er in één moeite ook op wees dat Kevin Spacey de rol van zijn leven nog moest spelen. Spacey laveert tussen dreigend en ronduit angstaanjagend als de Democratische politicus Frank Underwood, die in zijn bijwijlen bloedige rooftocht door Washington DC wordt bijgestaan door zijn al even ambitieuze vrouw Claire (Robin Wright). Voor wie nog vertrouwen had in de politiek: dit is veruit de leukste manier om het te verliezen.

4 DEXTER (Netflix)

Tegenwoordig treft u Michael C. Hall sneller aan met een microfoon dan met een mes, maar ten huize Humo zal hij toch altijd Dexter blijven: de weirdo van de politie van Miami, die na de uurtjes bijklust als emotieloze seriemoordenaar. Het slechte nieuws: hij doet dat goed, dat moorden. Het goede? Hij doodt enkel ándere moordenaars, die aan een veroordeling zijn ontsnapt.

5 SHERLOCK (Netflix)

De reeks die ervoor zorgde dat de hele wereld de nochtans absurde naam Benedict Cumberbatch uit het hoofd leerde. Weinig fictionele figuren die al zo vaak op uw scherm zijn getoverd als Sherlock Holmes, maar Cumberbatch is sinds zijn vertolking de te kloppen man. Mysteries die u écht nog eens het puntje van uw stoel doen opzoeken, gepaard met vertolkingen die écht doen geloven dat er raderwerk van hoge kwaliteit op uw scherm aan het knarsen is. Dat alles en tóch niet ‘Professor T.’ heten? Aanrader.

6 FARGO (Netflix)

Wie de gelijknamige film van de Coen-broers kent, weet wat hem te wachten staat in de tv-serie: misdaad, sneeuw en puike vertolkingen. Geloof echter niets van de tekst die u, ook al zoals in de film, elke aflevering probeert wijs te maken dat wat u ziet écht gebeurd is: geen knijt van aan, namelijk.

7 BREAKING BAD (Netflix)

Pablo Escobar kan in ‘Narcos’ kijven wat-ie wil: onze favoriete drugsdealer zal voor immer Walter White blijven. Als Bryan Cranston tegenwoordig zowat elke rol kan aannemen die hij wil, is dat in de eerste plaats omdat hij in vijf seizoenen ‘Breaking Bad’ een workshop acteren neerzet die enkel wordt geëvenaard door het verhaal. Van knullige scheikundeleraar tot de meest gevreesde crimineel in een milieu dat al hoofdzakelijk wordt bevolkt door smeerlappen: er is hoop voor ons allen.

8 BETTER CALL SAUL (Netflix)

Een spin-off die het zo mo- gelijk nog beter doet dan het origineel. Bob Odenkirk had na de laatste aflevering van ‘Breaking Bad’ nog zoveel vlees aan het personage van de doortrapte advocaat Saul Goodman zitten, dat er moeiteloos een nieuwe reeks uit te halen viel.

9 TWIN PEAKS (Netflix)

Afhankelijk van welke geruchten u het liefst gelooft, zou het eraan zitten te komen: het langverwachte, bijna mythische derde seizoen van ‘Twin Peaks’. Bovendien is David Lynch – voor eeuwig het brein, de kunde en de kloten ach- ter ‘Twin Peaks’ – in 2016 70 geworden. Geen beter moment om nog een keertje dat vreemde hoekje van uw gemoed af te stoffen en uw lidmaatschap op de Rode Kamer te hernieuwen. Gelieve deze keer wel uw eigen dansende dwerg mee te bren- gen – William Boeva is naar verluidt vrij én betaalbaar.

10 DEADWOOD (Netflix)

Wat HBO doet, dat doet het goed. Zoals: het hopeloos getemde wilde Westen weer de sporen geven en cowboys in ere herstellen voor een tijdperk na ‘Brokeback Mountain’. In ‘Deadwood’ wordt de waargebeurde geschiedenis van een klein dorpje aan de rand van de ‘frontier’ verweven met iets minder waargebeurde bedenksels en veel – véél – gevloek. Maar godverdomme: het resultaat mag er zijn.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234