null Beeld

Dirk Nachtergaele logt: maandag 30-03-2009

Weinigen staan dichter bij de Quickstep-renners dan verzorger Dirk Nachtergaele. In zijn logboek neemt hij u deze week mee doorheen de Driedaagse van De Panne en de ultieme voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen.

We zijn zwanger van de sacrale week, zwanger van Vlaanderens mooiste en Parijs-Roubaix. Wat mij betreft de mooiste, meest heroïsche, meest poëtische wielermonumenten van het jaar. Ikzelf word lyrisch als ik er aan denk, elke dag voel ik me een beetje lichter worden en op die hoogdagen over de Vlaamse Ardennenkoppen of in de Hel van het Noorden zweef ik als het ware.

Na die week glijdt er een soort gewicht van je af. Je bent bevrijd, verlost van alle drukte, prestatiedrang en stress. Ik noem het een fenomeen, het heeft iets bovenmenselijks. Elk jaar opnieuw kijk ik er naar uit, dit is gewoon niet te missen voor renner, personeel, toeschouwer, journalist of televisiekijker. Wielrennen is gewoon oorlog en poëzie.

Vandaag maandag zijn we met het voltallige personeel in ons magazijn waar we alles in gereedheid brengen voor de 3 Daagse van de Panne. De Panne zijn de contracties voorafgaand aan de bevalling. Het is dus ook behoorlijk lastig. Vrachtwagen wordt ingeladen ,de bus in gereedheid gebracht, alle voertuigen klaargemaakt. Fietsen, tijdritfietsen en allerlei materiaal nagekeken. Niks wordt aan het toeval overgelaten.

Deze avond slapen we in Oudenburg, niet zover van de start, waar we deze namiddag zijn aangekomen. Een hotelletje voor onze ploeg alleen. Dat geeft ook een soort rust want vanaf dag 1 is men reeds met zondag bezig. En dus moeten de ploegleiders vooral meegaan in die concentratie naar de Ronde van Vlaanderen toe.

De mechaniekers zullen ook heel wat moeten nameten. Positie goed? Zit ik niet te kort? Welke soort wielen zondag? Heel wat vragen en twijfels deze week.

Verzorgers zullen moed en vertrouwen moeten geven tijdens de massage.

Mooi toch dat we zo met z'n allen in extase komen voor die mooie zondag. Elke dag wordt ik een beetje gelukkiger dat de Ronde dichter komt.

Maar morgen zeg ik jullie hoe het gaat met onze jongens. Nu moet ik bidonnen, bevoorrading, en wagens klaarmaken voor de rit van morgen. En moet ik een paar massages geven samen met mijn collega's. Op hoop van zegen tot morgen in de loopgraven van de 3 Daagse van De Panne.

Het nederige spierknedertje groet u allen.

DRIEDAAGSE DE PANNE - KOKSIJDE
Eén, dinsdag 31 maart, 14.25 u.
Eén, woensdag 1 april, 14u.
Eén, donderdag 2 april, 10u. en 14.25 u.

DE RONDE VAN VLAANDEREN
Canvas, zondag 5 april, 9.15 u.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234