Frank Vandenbroucke est ministre federale de la sante publique 
Frank Vandenbroucke is the belgian federal health minister

Reporters / QUINET Beeld Reporters / QUINET
Frank Vandenbroucke est ministre federale de la sante publique Frank Vandenbroucke is the belgian federal health ministerReporters / QUINETBeeld Reporters / QUINET

De eindejaarsvragenfrank vandenbroucke

Dit vond Frank Vandenbroucke van 2020: ‘Eigenbelang en algemeen belang gaan hand in hand’

Redactie

Meer eindejaarsvragen vindt u hier en hier »»

HUMO Hoe heeft u het voorbije coronajaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

FRANK VANDENBROUCKE «Dat als we met de rug tegen de muur staan, we altijd in staat zijn om onszelf te over- stijgen, omdat we dan weer ten volle beseffen dat eigenbelang en algemeen belang hand in hand gaan. Het sterkt mij enorm om dat te zien en te voelen, hoe solidair mensen wel zijn. »

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

FRANK VANDENBROUCKE «Behalve de journaals en duidingsprogramma’s zoals ‘Terzake’ (Canvas), kijk ik heel weinig tv. Een heel leuk radioprogramma vond ik ‘La vie est Riguelle’ op Klara, van Jan Hautekiet en Patrick Riguelle over de Franse chansons. En uiteraard ga ik Martine Tanghe heel hard missen!»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

FRANK VANDENBROUCKE «Onlangs heb ik ‘Beautiful Boy’ voor de tweede keer gezien, een prachtfilm van Felix Van Groeningen uit 2018. En opnieuw was ik ontroerd. De stiltes in die film zijn sprekender dan de dialogen. Je voelt als het ware de pijn van de ouders, maar ook van hun zoon.»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2021 (ten goede of ten kwade)?

FRANK VANDENBROUCKE «Het is voor velen wellicht een cliché, maar vanaf nu zullen we er toch weer écht bij stilstaan als we het zeggen: iedereen een goeie gezondheid. Meer dan ooit hebben die woorden betekenis voor 2021. Voor iedereen die we graag zien.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234