Heidi De Pauw Beeld Saskia Vanderstichele
Heidi De PauwBeeld Saskia Vanderstichele

De eindejaarsvragenHeidi De Pauw

Dit vond Heidi De Pauw (Child Focus) van 2020: ‘Het gevoel van solidariteit moeten we vasthouden’

Redactie

Meer eindejaarsvragen leest u hier »

HUMO Hoe heeft u het voorbije coronajaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

HEIDI DE PAUW «Als CEO van Child Focus was het voor mij een jaar vol uit­ dagingen. Er was de enorme bezorgdheid over kinderen en jongeren, en voor mijn mede­werkers is het heel zwaar om alleen in hun kot dag in, dag uit bezig te zijn met thema’s als verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

HEIDI DE PAUW «‘De onfatsoenlijken’ op Canvas vind ik top-­tv. Op sociale media blijft vooral de ‘BV-­gate’ hangen, waarbij een aantal bekende Vlamingen het slachtoffer werd van een gehaaide catfish. Child Focus zet sinds jaar en dag volop in op preventie en veilig internet.»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

HEIDI DE PAUW «Boeken: ‘Als je wieg op drijf­ zand staat’ van Ine Van Wymersch en ‘Het boek Daniël’ van Chris De Stoop. Beide spreken mij heel erg aan door de parallellen met eigen ervaringen. Muziek: in deze sombere tijden was ik bijzonder gecharmeerd door ‘Jerusalema’ van Master KG

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2021 (ten goede of ten kwade)?

HEIDI DE PAUW «Ik wens dat we erin slagen om het gevoel van solidariteit dat er tijdens de lockdown was vast te houden en te veran­keren. Zorg dragen voor jezelf en voor elkaar moet deel gaan uitmaken van ons DNA. Ik wens iedereen inzichten, zelfrelativering en vooral veel liefde en warmte toe...»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234