Mathias De Clercq Beeld rv
Mathias De ClercqBeeld rv

De eindejaarsvragenMathias De Clercq

Dit vond Mathias De Clercq van 2020: ‘Onze samenleving kraakt in haar voegen’

Redactie

Lees hier meer eindejaarsvraagjes

HUMO Hoe heeft u het voorbije coronajaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

MATHIAS DE CLERCQ «Bijzonder intens, natuurlijk. Onze samenleving kraakt in haar voegen. Er ging veel aan­ dacht naar hen die de maat­ regelen niet goed opvolgden, mij is vooral ook opgevallen dat er enorm veel solidariteit aanwezig is in onze samen­leving. Bijzonder mooi om te zien.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

MATHIAS DE CLERCQ «Beste radio: ‘De liefhebber’ van Katelijne Boon op Klara. Beste tv: ‘Gentbrugge’ (Can­vas) van Joris Hessels. Slechtste tv: de talkshow van Vlaams Belang. Beste op sociale media: de dagelij­ se lockdownconcertjes van Jef Neve. Slechtste: Trumps tweets.»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

MATHIAS DE CLERCQ «Boeken: ‘De opgang’ van Stefan Hertmans, over een SS’er in Gent, toont de ver­scheurdheid binnen een gezin aan tegen een achter­ grond van fascisme. ‘Het boek Daniël’ van Chris De Stoop heb ik in één ruk uitgelezen. Zeer beklijvend. Film: ‘Drunk’ (Thomas Vinterberg).»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2021 (ten goede of ten kwade)?

MATHIAS DE CLERCQ «Een goede gezondheid voor iedereen. Het is nog maar eens duidelijk geworden dat dat het allerbelangrijkste is en blijft in een mensenleven. En Joe Biden veel moed om de Amerikanen weer te ver­enigen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234