Petra De Sutter
 Beeld Saskia Vanderstichele Humo 2020
Petra De SutterBeeld Saskia Vanderstichele Humo 2020

De eindejaarsvragenPetra De Sutter

Dit vond Petra De Sutter van 2020: ‘Een vreselijk jaar’

Meer eindejaarsvraagjes leest u hier

HUMO Hoe heeft u het voorbije coronajaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

PETRA DE SUTTER «Als een vreselijk jaar. De covid­ pandemie is de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoor­log. We zijn gaan nadenken over wat echt essentieel is in het leven: onze gezondheid, onze vrijheid en ons sociaal contact. Er zijn ook veel teke­nen van solidariteit, en dat is hoopvol.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

PETRA DE SUTTER «Ik kijk vooral naar actualiteits­programma’s en daarnaast af en toe een Netflix­serie. De radio staat meestal op Radio 1 of Klara. Wat me meest heeft aangegrepen, is het recen­te overlijden van Lutgart Simoens, wier ‘Vragen staat vrij’ de zondagavonden uit mijn jeugd kleurde.»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

PETRA DE SUTTER «Boek: ‘Leven in het nu’ door Tom Hannes, een filosofi­sche zoektocht naar de zin van ons bestaan die uitmondt bij de flinterdunheid ervan. De muziek die ik graag hoor is tijdloos: ik hou vooral van klassiek, maar ben doorheen beide lockdowns meer naar jazz en blues gaan luisteren.»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2021 (ten goede of ten kwade)?

PETRA DE SUTTER «Ik wens niemand iets ten kwade toe, dat zit niet in mijn natuur. Ik wens iedereen toe om veilig en gezond uit de covidcrisis te raken, vooral de eenzamen en kwetsbaarsten. Ik hoop dat we 2020 snel als een slechte herinnering ach­ter ons kunnen laten.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234