null Beeld

Docu: Wonders of the Solar System

Vorige week raakte bekend dat een ufomelding uit 1990 in de buurt van Verviers volledig uit de duim gezogen was. Op de foto, die de wereld rondging, was in werkelijkheid slechts een stuk opgegooid piepschuim met kerstlampjes te zien. Is dat een reden om het geloof in buitenaardse wezens overboord te kieperen? Ufoloog Axel Carlier vindt alvast van niet.

Hugo Matthysen

Axel Carlier «Het was een zekere Patrick die de vervalsing heeft opgebiecht. Zijn achternaam is niet bekend, en dat is toch een beetje vreemd. Die man zoekt de publiciteit en wil tegelijk anoniem blijven. Dat doet vermoeden dat hij zélf een alien is.»

HUMO Vreemd! Volgens u was de bron van die valse ufomeldingen dus een buitenaards wezen?

Carlier «Ja! Dat is trouwens een klassieke tactiek: de tegenstander misleiden met wat hij zelf wil geloven. Jarenlang hebben die aliens ons wijsgemaakt dat ze met vliegende schotels of vreemde driehoekige ruimtetuigen naar hier zouden komen. Waarom zouden ze? Die jongens hebben een enorme technologische voorsprong, die kunnen zich met om het even wat verplaatsen. Ze zullen eerder kiezen voor voertuigen die niet opvallen.»

HUMO Waarom willen ze niet opvallen?

Carlier «Dat weet ik niet. Maar het simpele feit dat we ze nooit te zien krijgen, bewijst dat ze zeer discreet te werk gaan. Maar ik moet mijzelf even corrigeren: wij dénken dat we ze niet zien, maar in werkelijkheid zijn ze midden onder ons! Ze camoufleren zich. Ze staan samen met u aan te schuiven aan de kassa van de Aldi!»

HUMO Aliens gaan dus naar de Aldi?

Carlier «Waarom niet? Als ze elke avond zouden gaan dineren in het Hof van Cleve, zou dat direct opvallen. De belastingdienst zou zich afvragen waar die jongens al die poen vandaan halen, hun nummerplaten opschrijven enzovoort. Ze zouden snel door de mand vallen.»

HUMO Nummerplaten? Verplaatsen buitenaardse wezens zich per auto?

Carlier «In iets wat eruitziet als een auto, ja. Dan valt hun voertuig niet uit de toon op de parking van de Aldi. Ze zijn vast ook zo slim om er stickers van vtm of Bobbejaanland op te plakken.»

HUMO Wat zijn de plannen van die aliens?

Carlier «Als ze ons hadden willen uitroeien, hadden ze dat al lang gedaan. Dat is dus niet de bedoeling. Ik denk dat ze zich gewoon een beetje willen amuseren. Ik ben onlangs naar een opname geweest van 'Vlaanderen Muziekland', met Geena Lisa. Die aliens gingen daar helemaal uit de bol toen Laura Lynn haar onvergetelijke 'Arrivederci Hans' bracht. Daar is het hen dus om te doen.»

HUMO Hoe weet u dat daar aliens aanwezig waren?

Carlier «Als je zo lang met ufo's bezig bent als ik, krijg je daar een derde zintuig voor. Het waren er zeker veertig, ze stonden helemaal vooraan. En ze waren al een beetje teut. Ongetwijfeld van de Karlsquell die ze vooraf naar binnen hadden gegoten, want zoals we inmiddels weten doen die kerels hun inkopen in de Aldi.
»Het zou mij trouwens niet verbazen dat de hele Aldi-keten van hen is. Begin jaren negentig zijn die vestigingen als paddestoelen uit de grond gerezen. Dat doet toch vragen rijzen?»

HUMO Aldi-medewerkers zijn dus buitenaardse wezens?

Carlier «Maar nee! We hebben net bewezen dat die aliens naar hier komen om zich te amuseren. Ze zouden wel gek zijn om de hele dag rekken te vullen of achter de kassa te zitten. Maar hier blijkt weer eens hoe buitengewoon intelligent ze zijn: ze gaan gewoon shoppen in hun éígen winkel. Dat geld vloeit dus gewoon terug naar hun eigen zakken. Geniaal gewoon!»

HUMO Wat moet je doen als je zo'n alien ontmoet?

Carlier «Rustig blijven en niks laten merken. Dan doen ze je geen kwaad. Meefeesten kan ook. Ik heb mij tijdens dat optreden van Laura Lynn samen met hen laten gaan. Wat een lekker wijf is dat, zeg! Wat een stem! Wat een ambiance! Ik had haar nog nooit eerder live zien optreden, maar vanaf nu wil ik geen enkel concert missen. Ben ik verliefd? Misschien wel. Laura schijnt een nieuwe vriend te hebben, en ik wil die relatie een eerlijke kans geven. Maar zodra het fout loopt, zal ik mijn kans grijpen. En dan zal Laura pas écht weten wat liefdesgeluk is. Daarom heb ik één van die aliens aangesproken, en ik heb hem gesmeekt om Laura Lynn asjeblief niet te ontvoeren.»

HUMO En wat was zijn reactie?

Carlier «Hij keek mij aan alsof ik van een andere planeet kwam. Eens te meer een bewijs dat ik het bij het rechte eind heb, want voor die wezens kóm ik inderdaad van een andere planeet!»

''Waarde aliens, gelieve Laura Lynn niet te ontvoeren!''

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234