null Beeld

Dokter De Zeulder duidt de verkiezingen bij onze noorderburen

Hugo Matthysen

De Hollanders hebben kaas gegeten van nieuwe ideeën!

Volgende week mogen de Nederlanders naar de stembus, en de uitslag valt minder dan ooit te voorspellen. Geert Wilders loopt in de peilingen wat achter op premier Mark Rutte, maar met een paar rake tweets is dat gat zo dichtgereden. Aan de linkerkant hangen de socialisten in de touwen, maar daar heb je ook Jesse Klaver, de jonge voorman van GroenLinks, die zo vlot is dat je er draaierig van wordt. In het centrum heb je dan nog D66 en het christelijke CDA... Ach, waarom halen we er geen kenner bij om het even uit te leggen?

HUMO Dokter De Zeulder, wie zal de Nederlandse verkiezingen winnen?

Dr. Koen De Zeulder «Een buitenstaander! Er nemen achtentwintig partijen deel, de gevestigde partijen hebben dus elk maar één kans op de achtentwintig om de verkiezingen te winnen. En er zitten een paar sterke nieuwkomers tussen.»

HUMO Aan wie denkt u dan?

De Zeulder «Je hebt al jaren de Partij voor de Dieren, maar die krijgt nu flink concurrentie van de Sociale Sojavrienden, die eisen dat er geen vlees meer wordt geserveerd in bejaardenhuizen. Die zouden weleens flink kunnen scoren. En de christelijke partijen worden vast afgetroefd door de Hamerpartij, die meent dat de kruisiging thuishoort in het strafwetboek van elke samenleving die zich beroept op christelijke waarden. Ja, de Hollanders hebben kaas gegeten van nieuwe ideeën. Ik wil het interessantste gedachtegoed graag even oplijsten.»

HUMO Oplijsten! Dank u wel dokter, want waar wordt opgelijst, daar is de informatie allerinformatiefst!

undefined


De Partij voor de Herverdeling

De inkomens moeten worden aangepast aan de politieke voorkeur van de mensen, zegt de PvdH. Wie rechts denkt, moet vijf keer meer verdienen dan wie eerder een socialistische opinie koestert. Op die manier wordt de vrijheid van meningsuiting eindelijk toegepast in de praktijk!


De Goulashpartij

In Hongarije is het leven nog goedkoop. Je kan er wonen voor een prikje. Ouderen, steuntrekkers en asielzoekers zullen worden geherlokaliseerd naar een land dat bekendstaat om zijn romantische steppen, zijn meeslepende muziek en zijn eenvoudige maar hartige maaltijden.


De PVDDDNOSOB

De Partij voor de Dieren doet het al jaren erg goed, maar ze dreigt overschaduwd te worden door een paar ex-leden die het uitgangspunt wat zweverig vinden. De Partij voor de Dieren die niet Ongevraagd Steken of Bijten vermijdt de vaagheid die de oorspronkelijke Dierenpartij terecht wordt verweten.


De Herxolers

De Herxolers pleiten ervoor de lettercombinatie sch te vervangen door een simpele x. De sch is voor buitenlanders immers moeilijk uit te spreken, en verhindert dus de integratie. ‘Het is een xande dat een xabouwelijke voorhistorixe xrijfwijze xering en inslag blijft in onze xolen. Dit is niet alleen xadelijk voor de gemeenxapsvorming, de afxaffing van deze xurftige lettercombinatie levert ook onxatbare besparingen op qua drukinkt en papier.’ Zo staat het in het partijprogramma.


InspraakNu!

De consument heeft geen vat op de prijzen in de supermarkt. InspraakNu! wil dat veranderen. De klant zal aan de kassa kunnen onderhandelen over de prijs van elk product. Elke vestiging zal beschikken over een arbitragehof dat zal optreden als de klant en de caissière het niet eens worden. Ingewikkeld is dat niet, een oproep als ‘Dingding! Geschillencommissie voor kassa vier!’ volstaat.

undefined


De Verzoeningspartij

Samenleven is soms moeilijk, en dat komt omdat de mensen elkaar niet begrijpen. De Verzoeningspartij heeft daar een oplossing voor: de Nederlander zal elk jaar een ander geloof aanhangen, behalve in de schrikkeljaren, dan is de hele bevolking atheïst. Omdat iedereen dan steeds hetzelfde geloof heeft, wordt onbegrip iets uit het verleden. Er wordt een nieuw wetenschappelijk instituut opgericht dat zal onderzoeken hoe het met de besnijdenis zit, en hoe die in bepaalde jaren ongedaan kan worden gemaakt.


De Dieselvrienden

Uit cijfers blijkt dat één bord uiensoep meer milieuschade veroorzaakt dan tien kilometer tuffen in een ouwe diesel. Er komt enorm veel methaan in de lucht omdat de consument bloemkool, bonen en andere windverwekkende groenten blijft vreten. Op deze producten zal een stevige milieutaks worden geheven. Met de opbrengst kan de prijs van diesel naar omlaag.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234