null Beeld

Dr. De Zeulder over 'Boer zkt vrouw'

Koeienmest en romantiek, het blijft een verslavende combinatie. In ‘Boer zkt vrouw – De wereld rond’ stijgt de spanning ten top. Maandag zullen we weten wat de ultieme keuze is van de vijf bovenmenselijk sympathieke boeren. In afwachting van dat Grote Moment buigen we ons met een relatiedeskundige over de vraag waarom al die vrouwen per se een boer aan de haak willen slaan.

Hugo Matthysen

'Die wichten kennen het verschil niet tussen een tractor en een koe'

Dr. Koen De Zeulder «Die ladies hebben nog nooit een boerderij van dichtbij gezien. Ze kennen niet eens het verschil tussen een tractor en een melkkoe. Voor die wichten is een boer gewoon iemand die goed boert.»

HUMO Ze willen dus iemand die het financieel voor de wind gaat?

De Zeulder «Helemaal niet, ze worden gedreven door diepgewortelde moederinstincten. Al eens een jonge moeder gezien met een baby die een tevreden boertje laat? Dan heb je vast ook gezien dat de gelukshormonen zodanig uit hun oren spuiten dat hun oorbellen ervan rinkelen. Die deelneemsters aan ‘Boer zkt vrouw’ zijn door Darwin voorgeprogrammeerd om te hunkeren naar zulke geluksmomenten. Onbewust denken die wichten: een man die goed boert, verwekt baby’s die goed boeren. Zo simpel zit het in elkaar.»

HUMO Als dat klopt, dan zouden boeren het op de huwelijksmarkt beter doen dan bijvoorbeeld beroepsvoetballers?

De Zeulder «Voetballers zijn een uitzondering, omdat een baby die flink dribbelt in de baarmoeder ook enorme vreugde-aanvallen veroorzaakt.»

HUMO Waarom doen die boeren mee aan zo’n programma, als ze dan toch zo gegeerd zijn?

De Zeulder «Al eens een boer op een runderveiling gezien? Die jongens zijn zeer kieskeurig, ze hebben graag een groot aanbod om er de beste exemplaren uit te kiezen.»

HUMO U gaat die sympathieke dames toch niet vergelijken met melkvee?

De Zeulder «Natuurlijk niet! Dat doen die boeren zelf. Het is een schande dat die agrariërs daar in deze #MeToo-tijden nog mee wegkomen. Veel vrouwen zijn daar diep verontwaardigd over. Ik ook, trouwens.»

HUMO Pardon? Bent u een vrouw?

De Zeulder «Heb ik dat gezegd?»

HUMO Impliciet wel. U zei ‘veel vrouwen’ en dan in één adem ‘ik ook’. Rekent u zichzelf tot de verontwaardigde vrouwen?

De Zeulder «Ja, soms wel. Dat heeft te maken met mijn schier eindeloze empathie. En nu we het toch over de verwarring omtrent de seksuele identiteit hebben, moet er mij iets van het hart als medicus. Mijn boodschap is: gebruik het juiste gereedschap voor de juiste taak. Dus geen platte schroevendraaier voor een schroef met een kruiskop. Ben ik duidelijk?»

HUMO Totaal niet.

De Zeulder «Uitstekend, want ik wil geen pretbederver zijn. Maar om het nog even over ‘Boer zkt vrouw’ te hebben: heel wat jonge meisjes komen tot het inzicht dat ze de concurrentie beter vóór kunnen blijven. Daarom schrijven ze zich in aan de landbouwschool. Die instellingen zitten tegenwoordig vol wichten die alleen maar geïnteresseerd zijn in die toekomstige boeren, en niet in het vak zelf. Die meisjes eisen nieuwe vakken: boerendanskunst, kledingadvies voor boeren, en dat soort onzin. De toekomst van onze agrarische industrie ziet er slecht uit. Dankuwel, VTM!»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234