null Beeld

Dr. De Zeulder testte de nieuwe iPhone X!

Kim Jong-Un vuurde nog gauw een raket af om wat aandacht naar zich toe te trekken, maar het hielp niet: het wereldnieuws werd een week lang beheerst door de nieuwe iPhone. Die ligt in november in de winkel, maar Dokter De Zeulder hoort tot het selecte groepje dat het toestel nu al mocht uitproberen.

'Gewoon een stomme gsm met snufjes waar elke nerdy tiener al lang zijn schouders voor ophaalt'

HUMO En? Bevalt het?

De Zeulder «Het bevalt als een kerngezonde geslachtsrijpe vrouwelijke rat: prima dus. Mijn eerste telefoongesprek was met een kerel die mij nog een fiks bedrag moet. Die man deed alsof hij zich niet kon herinneren dat ik hem ooit een paar tienduizenden euro’s had geleend, tot ik zei dat ik met de nieuwe iPhone X belde. ‘Dat ding werkt met gezichtsherkenning, begrijp je?’ merkte ik rustig op. De man zweeg een volle minuut, ik hoorde zijn zware ademhaling aan de andere kant. Hij probeerde na te denken. ‘Dat betekent dat iedereen met zo’n iPhone onmiddellijk kan zien wat voor onbetrouwbare loser je bent,’ zei ik nog. Dat hielp: inmiddels staat zijn auto te koop en werkt zijn echtgenote in een bar op een troosteloze steenweg, om de schulden terug te betalen.»

HUMO Het apparaat blinkt naar verluidt ook uit in augmented reality.

De Zeulder «Dat zal wel. Toen ik die kerel leerde kennen, had hij zich voorgesteld als een belegger. Keurig in het pak en zo, wij op zijn kosten naar het betere restaurant, hij had een iPad vol statistiekjes... Maar hij bleek dus een bedrieger te zijn. Ik was daar kapot van. Dan wil je met je zwarte centen iets doen wat maatschappelijk verantwoord is, namelijk de stadskernvernieuwing bevorderen met een belegging in immobiliën, en dan krijg je dat!»

HUMO Nog even over die iPhone X...

De Zeulder «Ach, dat is toch gewoon een stomme gsm met snufjes waar elke nerdy tiener al lang zijn schouders voor ophaalt.»

HUMO Het is dus niks bijzonders?

De Zeulder «Toch wel, heel bijzonder: bijzonder duur. Ik kreeg net nog een bericht van die fraudeur. Hij kan die nieuwe iPhones leveren aan de helft van de prijs. ‘Als ik je honderd

iPhone X’en lever, is mijn schuld dan afgelost?’ Ik begreep het meteen: die dingen zijn nog niet eens officieel op de markt, en ze worden al nagemaakt. Die ziekelijke fraudeur heeft met mijn centen een lading van die nep-iPhones gekocht. En nu probeert hij met die namaak zijn schulden af te lossen.»

HUMO Wat gaat u nu doen?

De Zeulder «Een weekendje naar Lissabon. Beetje suffe stad. Die fado en die keramiektegels komen mij de strot uit. Maar ja, het is op kosten van een farmareus die een nieuwe dieetpil heeft uitgevonden.»

HUMO Is die nieuwe iPhone een aanrader?

De Zeulder «Hangt ervan af voor wie. Sommige mensen zijn totaal niet onder de indruk als je zo’n ding achteloos op de tafel legt. Als dat je doelgroep is: hou het dan maar bij een goedkope Samsung. Dan kun je beter beginnen over die nieuwe film. ‘Heb je die gezien? Al dat zeewater, en al die karakterkoppen!’ Maar ja, dan moet je wel naar die film gaan kijken.

»Nee, Apple heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt. Je moet voortaan twee smartphones op zak hebben. Word je geconfronteerd met een inhoudsloze beauty, dan kun je scoren met de iPhone X. Maar krijg je een del met inhoud onder ogen, hou het dan maar bij je ouwe telefoon. Want dan krijg je striemende vragen als: ‘Weet je wel hoeveel dierenleed de productie van zo’n ding veroorzaakt?’»

HUMO Dierenleed?

De Zeulder «Ze bedoelt: kinderleed. Maar biologisch gezien zijn mensen ook dieren, niet? Daar heeft ze een punt. En dierenleed scoort beter.»

HUMO Worden die iPhones door kinderen in elkaar gezet?

De Zeulder «Natuurlijk niet. Maar die alternativo’s zijn zo dom. Als iets klein is, zoals een gsm, een digitaal cameraatje of spotgoedkope onderkleding, denken ze meteen dat het door kinderen in elkaar is gezet. Bij een Tesla of een diepvriezer valt die verdenking nooit. En als je vraagt of die striemende vragen over dat dierenleed niet een beetje over the top zijn, antwoorden ze: ‘Streamende vragen? Ik vroeg het toch gewoon analoog?’»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234