Dwars door België met The Bear That Wasn't

Als u hem niet al te logeren heeft gehad, dan heeft u vast toch al gehoord van Nils Verresen, de jonge muzikant die als The Bear That Wasn't twee jaar geleden de halve finale van Humo's Rock Rally haalde, en begin oktober 2009 aan een 365 dagen durende tocht door België begon.

U gelooft ons vast niet als wij zeggen dat Verresen als The Bear That Wasn't tussendoor nog de tijd heeft gevonden om een plaat uit te brengen: 'And So It Is Morning Dew'.

HUMO Wanneer heb je deze plaat in godsnaam opgenomen?

Nils Verresen «Eind september, net voor ik aan mijn tocht begon. Ik wist dat ik bij de mensen thuis heel vaak mijn liedjes zou moeten spelen, en dat ik daarna geen zin meer zou hebben om ze op te nemen. Als ik een cd wilde maken, moest het dus in september gebeuren. De songs waren al klaar, ik moest de plaat gewoon arrangeren. En ze is eigenlijk pas een goeie maand geleden gemixt, door mijn boer (die bij Das Munich speelt, halve finalist van Humo's Rock Rally 2010, red.).»

HUMO Waarom ben je aan je tocht begonnen?

Verresen «Omdat ik mij verveelde had ik een Facebook-groep opgericht waarin ik mijn plan uitlegde en de mensen om onderdak vroeg. Ik had niet verwacht dat iemand erop zou reageren maar 's anderendaags stond het al in de krant, en nog een dag later zat ik er bij Studio Brussel over te praten. In geen tijd had ik genoeg mensen om eraan te kunnen beginnen. Ik kom weleens bij mensen, meestal veertigers, die me vragen of ik niet het gevoel heb dat ik een jaar aan het verspillen ben. Als ik dan vraag wat zij hebben gedaan toen ze drieëntwintig waren, kunnen ze daar doorgaans in twee zinnen op antwoorden. Ik heb veel meer te vertellen over mijn drieëntwintigste levensjaar.»

HUMO Zullen we het nog snel even over je plaat hebben? Is dit het soort muziek dat je wil maken of zit er nog van alles anders aan te komen?

Verresen «Het is in ieder geval de plaat die ik nu absoluut wilde maken. Ik heb niet zitten nadenken over radiovriendelijkheid, productie of catchyness. Omgekeerd ook niet: het moest niet per se rommelig of ontoegankelijk klinken. De sfeer moest gewoon juist zitten. Ik wilde de sfeer van de demo's die ik op mijn zolderkamer opnam maar dan met andere instrumenten erbij. Geen idee wat de volgende plaat zal brengen. Nu denk ik: minimalistischer. Maar tegen dat het zover is, wil ik misschien net een iets meer geproducete plaat opnemen. Ik maak wel eens grapjes over een Dean Martin-coverband, dus wie weet (lacht).»

Do or die: dat is de fase waarin de deelnemers aan Humo's Rock Rally zitten na de halve finales van afgelopen weekend. Op humo.be/kbcpublieksprijs kan u uw stem uitbrengen op uw favoriete finalist, die u zo een handje helpt bij het binnenrijven van de prestigieuze KBC-publieksprijs ter waarde van 10.000 euro.

Beluister de audiofragmenten van de halve finales, bekijk de fotoreeksen en doorblader de bio's van de tien finalisten op humo.be/rockrally.

The Bear That Wasn't speelt op 11 maart in het Stuk in Leuven (cd-voorstelling), op 14 maart in de Vooruit in Gent en op 8 april op het Domino Festival in de AB.

U vindt het volledige interview vanaf dinsdag 9 maart in Humo 3627.

The Bear That Wasn\'tHumo\'s Rock Rally Archief: 2008

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle verhalen van de Humo rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234