null Beeld

Een beetje regen, een beetje zon: Frank Deboosere wordt 50

Frank Deboosere - hij begint het (hoera!) al een beetje te voelen aan zijn knoken als het weer verandert - wordt 50: 'Ik ben nog altijd hevig.'

Frank Deboosere

Frank Deboosere «'t Was een dag als een andere. De aarde draait om de zon, en dat heeft ze in mijn geval voor de vijftigste keer gedaan. Ik heb ook niet meer van die verjaardag wakker gelegen dan van mijn negenenveertigste, en ook niet meer dan ik van mijn eenenvijftigste verjaardag zal wakker liggen. We zijn sterfelijk, en met dat besef moeten we het hier zien uit te zingen.»


HUMO Als je al vijftig bent, heb je misschien wel een scherper besef van je sterfelijkheid dan voorheen. 'Denkend aan de dood kan ik niet slapen, en niet slapend denk ik aan de dood,' dichtte J.C. Bloem.

Deboosere «Dat wel, en fysiek voel je het ook: de knoken zijn niet langer optimaal, zodat je meer pijn voelt dan vroeger. Maar qua kop valt het voorlopig mee: ik sta nog op scherp. Mentaal voel ik me ook geen vijftig: hooguit een puber die een béétje volwassen begint te worden, maar die in zijn dolle, onnozele enthousiasme nog weleens tegen de muur loopt. Ik ben nog altijd hevig, wat ik overigens een mooie eigenschap vind. Ik geef me al mijn hele leven graag voor tweehonderd percent aan iets over - gereserveerdheid is niets voor mij. Ik denk nu terug aan mijn onvoorwaardelijke inzet voor de sterrenclub, een vereniging voor amateurastronomen, die ik in mijn middelbareschooltijd samen met een paar vrienden uit de grond heb gestampt. Ik was er dag in dag uit mee bezig. We gingen op zomerkamp, op winterkamp, we gaven een gestencild ledenblad uit ... Laatst zag ik die mensen van toen terug, en ik merkte tot mijn vreugde dat de spirit er nog steeds was.»

Het vervolg van het interview met Frank Deboosere leest u vanaf dinsdag 19 augustus in Humo 3546. Voor de leuke videofragmenten van flaterende weermannen mag u gerust nog even blijven zitten.

Flaterende weermannen

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234