null Beeld

'Een korte periode' volgens Siegfried Bracke: 14 jaar!

N-VA-kamerlid Siegfried
Bracke
heeft blijkbaar een
geheugenprobleempje.

Redactie

Op zondagavond 9 januari in 'De Pappenheimers' beweerde hij dat hij nooit lid is geweest van de SP.A. Dat bleek niet helemaal te kloppen. Op 12 januari in het weekblad 'Knack' werd die versie lichtjes bijgesteld. 'Ik heb ooit, gedurende een korte periode, een lidkaart van de SP gehad', zei Bracke in een interview. Incident(je) gesloten? Toch niet.

Uit 'welingelichte bron' kon Humo vernemen dat Siegfried Bracke niet eventjes, maar ongeveer veertien (14) jaar een trouw partijlid van de Vlaamse socialistische partij is geweest van 1987 tot medio... 2001!

Welingelichte bron «Het is geen grote polemiek waard -zo belangrijk is de man niet- maar 14 jaar lijkt mij niet echt een 'korte periode'. Ik vind het nogal minnetjes om op zo'n doorzichtige manier je eigen verleden te loochenen. Maar goed, Vlaamsnationalisten hebben het wel vaker moeilijk met hun verleden.» (Lacht)

HUMO Siegfried Bracke zegt dat hij niets verdoezelt, want hij was effectief nooit lid van de SP.A, wél van de toenmalige SP. Hij vindt dat er een fundamenteel verschil is tussen de socialisten van vroeger (SP) en die van nu (SP.A).

Welingelichte bron «Flauwekul. De partij is inderdaad eind 2001 van naam veranderd, maar het socialistische gedachtegoed is toen toch niet overboord gekieperd of radicaal afgezworen? Nee, blijkbaar was Bracke van de ene dag op de andere geen socialist meer. Iedereen mag van gedacht veranderen, maar doe daar dan niet hypocriet over. Ach, alle partijen trekken nu eenmaal ook opportunisten aan. Zeker als een partij electoraal succes heeft. Dat zal de N-VA ook nog wel ondervinden.

»Brackes' uitleg over het verschil tussen SP en SP.A is eigenlijk een tjeventruuk om er zich uit te lullen. Overigens, als ik u een tip mag geven. Misschien moet u ook bij de CD&V eens checken wie er op de oude lijsten van CVP-leden heeft gestaan.»

Wordt vervolgd?

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234