null Beeld

Een ster in de familie

Nooit meer saaie familiefeesten: door dat prettige vooruitzicht laten nietsvermoedende schoonouders zich graag in de luren leggen in 'Een ster in de familie', vanaf vanavond opnieuw op vtm.

Nicolas Quaghebeur

Natuurlijk is er niks van aan: de Bekende Vlaming die aan hen wordt voorgesteld als de nieuwe vlam van hun zoon of dochter, is in werkelijkheid een marionet in handen van Johan Terryn, die hem middels het eertijds door Walter Grootaers gepopulariseerde oortje aanwijzingen geeft en aanspoort.

Of afremt, als de BV in kwestie Sergio heet, zoals vanavond. De zingende orkaan deed zijn wedervaren voor ons alvast van naaldje tot draadje uit de doeken: een korte samenvatting.

Sergio «Ik heb tegen die mensen een heel verhaal opgehangen over hoe ik hun dochter had leren kennen op een dansschool. Dat ik haar zag dansen en dacht: 'Amai, dat is hier iets speciaals.' Als ze dat horen, dan smelten ze, hè.»


HUMO Hadden ze dan niets door? Jij bent getrouwd: als jij echt van je vrouw weggaat, dan staat dat toch meteen in de vakpers?

Sergio «Ik heb gezegd dat ik hen net dáárom had uitgenodigd, zodat ze het zouden weten voor het in de pers kwam. En je moet de verrassing ook niet onderschatten: ze wisten vooraf niet wie de nieuwe vriend van hun dochter was, en dat bleek dan een BV te zijn! Die mensen waren verblind, die dachten er helemaal niet aan dat het een grap zou kunnen zijn.»


HUMO Je hebt hen goed liggen gehad. Wat heb je ze allemaal wijsgemaakt?

Sergio «Awel, ik had zogezegd het gat in de markt gevonden: een Sergio goes classic-tournee, maar dan met fitness erbij. Voor elk land waar ik zou gaan toeren, had ik ook een aangepaste pruik gekocht. Die zette ik dan op, en dan moesten zij zeggen wat ze ervan vonden. Omdat ik nieuw in de familie was, vonden ze het natuurlijk geweldig. (Nu echt op dreef)

»In mijn living stond ook een boomstronk, die ik zogezegd na 'Expeditie Robinson' had meegebracht uit Maleisië. Dat was een boomstronk met speciale krachten: als ik een agressieve bui voelde opkomen, dan moest ik erop gaan liggen, en dan werd ik weer helemaal rustig. Ik dus op die boom, en zij ook natuurlijk. En raad eens: ze voelden het ook! Dat spel bleek dus echt te werken (lacht)


HUMO Waren ze erg opgelucht toen ze vernamen dat het allemaal maar om te lachen was?

Sergio «Dat zou ik niet zeggen, nee. Ze zagen het al helemaal zitten, Sergio in hun familie. Tot spijt van wie het benijdt!»


HUMO Mag je dit eigenlijk allemaal al vertellen van vtm?

Sergio «Ja kijk, ik heb het nu verteld. Ze moeten mij anders maar opsluiten (hilariteit).»HUMO Ben je nog met iets anders bezig?

Sergio «Niks op tv, maar dat is al een paar jaar zo. Ik heb een liedjesprogramma waarin ik vooral André Hazes breng, en er liggen aardig wat optredens in het verschiet. En ik ben ook een nieuw danceproject op poten aan het zetten: tegen de zomer willen we ermee naar buiten komen.»


HUMO Voorlopig dus geen Sergio goes classic?

Sergio «Voorlopig niet, nee. Maar wat niet is, kan nog komen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234