null Beeld

Eeuwige roem

Sicilië. Zijn mysterieuze schoonheden, zijn rokende vulkanen, en dankzij seizoen twee van 'Eeuwige roem' nu ook zijn horden Vlaamse ex-topsporters, verbeten bewijzend dat er ook ná het pensioen nog eer te behalen valt. U herkent Sabine Appelmans, Jo Planckaert, Ulla Werbrouck, Marleen Renders, Marnicq Bervoets, Patrick Snijers, Roger De Vlaeminck and then some.

Redactie


'De Vlaeminck wil overal uitkomen als de sterkste, de beste en de mooiste,' zo laat de productieleidster van 'Eeuwige roem' weten, 'maar dat is niet erg, want iedereen weet dat hij dat natuurlijk ook gewoon is.' Nou!
HUMO Waarom 'Eeuwige roem', Roger?
ROGER DE VLAEMINCK (61) «Ten eerste viel er wat mee te verdienen: altijd meegenomen. En ten tweede wou ik nog eens op tv komen. Ik doe dat graag, ja. Zoals de meeste mensen, denk ik. Er zijn er veel die zeggen van niet, maar ik ben tenminste eerlijk. Als je een tijdje niet meer in de belangstelling komt, als de mensen niets meer van je horen, dan is het snel over met de roem, hè. En ik die daar nog altijd zo van geniet. In Sicilië werd ik door een ober van een jaar of 22 aangesproken met Le Gitan: bleek dat zijn vader hem alles over mij verteld had. Je kan daarmee lachen, maar dat doet deugd.»
HUMO Over de 'Eeuwige roem'-proeven heb je geheimhouding gezworen, maar dat je er met een Freddy De Kerpel-achtige overwinningsdrang bent ingevlogen, mag wél geweten zijn.
DE VLAEMINCK «Dat zit er nog altijd in, ja. Spijtig genoeg. Want laten we eerlijk zijn: dat absoluut willen winnen is een goede eigenschap voor tijdens de carrière, maar daarna zou het toch wat mogen afkalven. Ik zou het karakter moeten kunnen opbrengen om de lollige kant van zo'n spelletje in te zien, om te beseffen dat het allemaal zo belangrijk niet meer is. Maar dat lukt me dus niet, hoezeer ik ook probeer. Ik ben al blij dat ik mijn zoontje Eddy af en toe eens kan laten winnen bij het voetballen.»
HUMO Je doet er nog altijd alles aan om de conditie op peil te houden. Had je het gevoel dat de rest van het deelnemersveld zich ook nog altijd die moeite getroost?
DE VLAEMINCK «Eigenlijk niet, nee. Jo Planckaert loopt nog af en toe, maar hij lijkt me toch iets te zwaar te staan. Marnicq Bervoets en Sabine Appelmans idem. Patrick Snijers staat nog redelijk scherp, maar die is dan ook nog altijd bezig met de rallysport. En Ulla Werbrouck hééft geen conditie meer, zei ze. Daarvoor doet ze tegenwoordig te veel aan politiek (lacht).»
HUMO Zonder al te veel te verklappen: naar verluidt heb je het einde van 'Eeuwige roem' niet gehaald. Daar zou een blessure een stokje voor hebben gestoken.
DE VLAEMINCK «Je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Er worden véél leugens verteld (lacht).»
één: Eeuwige roem

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234