null Beeld

Ellen Verest debuteert als Nora in 'Dertigers': 'Soms wil ik haar een schop onder haar kont geven'

Naast een dramareeks met een hoog soapgehalte is ‘Dertigers’, dat sinds vorige week ‘Van Gils & gasten’ vervangt op de late avond, ook een over 24 afleveringen gespreide talentenjacht. ‘Thuis’-gezicht Yemi Oduwale even buiten beschouwing gelaten bestaat de cast immers geheel en al uit acteurs en actrices wier televisiecarrière tot voor kort niet veel verder reikte dan het occasionele bij- of gastrolletje.

Noud Jansen

Ellen Verest bijvoorbeeld, die in ‘Dertigers’ met verve gestalte geeft aan de zwangere Nora, is in het verleden enkel kort – of héél kort – te zien geweest in ‘Cordon’, ‘Witse’ en ‘De zonen van Van As’.

Ellen Verest «Ik heb een ongebruikelijke voorgeschiedenis: in 2007 heb ik een masterdiploma in de dramatische kunsten behaald, maar uiteindelijk ben ik in de hulpverlening gaan werken. Tot ik een jaar of vijf geleden bedacht: ‘Wat als ik er later spijt van krijg dat ik niet eens een poging gewaagd heb om het als actrice te maken?’ Toen heb ik het roer omgegooid: ik heb me voor een aantal castings ingeschreven en ben beginnen te acteren.»

HUMO Nu heb je dus je eerste grote rol beet.

Verest «Ja, en dit is ook meteen mijn allereerste interview. Ooit (lacht).»

HUMO Hoe zijn de reacties?

Verest «Als ik mag afgaan op wat ik lees in de whatsappgroep van cast en crew: best positief. Al hebben ook mijn vrienden en familie me al complimenteuze sms’jes gestuurd: ze schrijven dat ‘Dertigers’ heel herkenbaar is, al valt het hun op hoe ver mijn personage van mij af staat. Dat klopt ook wel: Nora en ik zijn zowat tegenpolen. ’t Is op de set meer dan eens gebeurd dat ik Nora een schop onder haar kont wilde geven, omdat ze zo in het verleden blijft hangen. Je weet, of je weet niet, dat al de hoofdpersonages in ‘Dertigers’ een gedeeld trauma hebben. Bij Nora is dat trauma nog altijd een open wonde, die haar belet om voluit te leven. Dat vind ik jammer voor haar. Je mag treuren wanneer er iets ergs gebeurt in je leven, maar daarna moet je opkrabbelen en vooruitkijken. Zo werkt het alleszins voor mij.»

HUMO Jij bent zelf 34.

Verest «Ja, een jaar jonger dan Nora.»

HUMO Een mooie leeftijd?

Verest «Vind ik wel, ja. Al is het wel een leeftijd vol uitdagingen. Om maar iets te noemen: ’t is niet altijd even makkelijk om er een gezonde work-life balance op na te houden. Een groot deel van mijn generatiegenoten kampt nu al met burn-outs en bore-outs. Dat vind ik beangstigend. Daarom probeer ik heel bewust tijd te maken voor vrienden en familie, en leuke momenten te beleven met mijn vriend. Ik leef niet om te werken; ik werk om te leven.»

HUMO Hoop je dat met ‘Dertigers’ je carrière voorgoed gelanceerd is?

Verest «Ik hoop vooral dat de kijker geniet van het programma. Maar ik sta er alleszins voor open, ja, want dit smaakt naar meer. Véél meer.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234