null Beeld

Evelien Van Hamme: 'Ik word de ­Pascale ­Naessens van de kaasplankjes!'

Het zou ons niks verbazen als Olivier Goris, netmanager bij de VRT, sinds kort zijn kans waagt op de Lotto: zijn keuze om ‘Van Gils & gasten’ even van de buis te halen is het beste bewijs dat een gokje af en toe geen kwaad kan. Dramareeks ‘Dertigers’ scoorde meteen onverhoopt goed. Zo goed zelfs – de eerste aflevering haalde 700.000 kijkers, terwijl Lieven Van Gils het in hetzelfde tijdslot moest stellen met 367.000 – dat het tweede seizoen al is besteld.

Hanne Van Tendeloo

HUMO Seizoen één loopt volgende week af. Zijn jullie het tweede al aan het filmen?

Evelien Van hamme (speelt Tinne) «Daarmee beginnen we pas in de lente. Maar stiekem hadden we allemaal onze zomer al vrijgehouden. Op de één of andere manier wisten we dus wel: dit zit goed. Regisseur Wim De Smet heeft me al laten weten dat hij een paar leuke verhaallijnen in petto heeft voor Tinne. Daar kijk ik heel hard naar uit: in het eerste seizoen heeft ze toch vooral lopen klagen en kankeren op haar man.»

HUMO Waar moeten we volgens jou de verklaring voor het kijkcijfersucces zoeken?

van hamme «Bij de herkenbaarheid, denk ik. We zijn allemaal vrij onbekende gezichten en dat maakt het toegankelijk. Kijkers gaan snel mee in herkenbare situaties. Dat laten ze me ook weten: (toont een bericht op haar gsm) ‘Ik ben een mama van 33 met bepaalde rondingen en een ambitieuze man. Sinds Tinne voel ik me minder alleen.’ Dat pakt mij echt. Ik ben er alleen nog niet uit wat ik precies moet antwoorden op die berichten. Voorlopig houd ik het op: hartje, hartje, hartje.»

HUMO Went je nieuwe bekendheid snel?

van hamme «Mijn Instagramprofiel is al in de eerste week ontploft. De reacties zijn overwegend positief. De grappigste kwam van een zekere Bram, die de hashtag #magiktinnehaarnummer had bedacht. Ik probeer die nu viraal te laten gaan.»

HUMO Je volgde een toneelopleiding aan het RITCS en stond vóór ‘Dertigers’ vooral op de planken. Heb je lang aan de weg moeten timmeren?

van hamme «Dat timmeren mag je letterlijk nemen: ik ben, toen de acteerrollen even niet kwamen binnenstromen, een cursus klussen gaan volgen. Al dat acteren was prima, maar ik wilde ook weleens weten hoe je een nieuw snoer aan een lamp bevestigt. Nu volg ik een cursus houtbewerking: ik maak mijn eigen tafel, stoelen en kaasplankjes.

»Als twintiger had ik het gevoel dat ik in het verkeerde fichebakje zat bij de castingbureaus: ik werd alleen uitgenodigd als ze een actrice met rondingen zochten, nooit voor de hoofdrol. Sinds ik de 30 voorbij ben, zit ik in een veel leuker bakje: dat van de jonge mama. Ook al ben ik dat in het echte leven niet: Tinne staat heel ver af van wie ik ben. Ik ben meer een Saartje, een vrijgevochten vrijgezel die van een feestje houdt.

»Ik ben wel blij dat ik het succes van ‘Dertigers’ nu pas meemaak. Als twintiger had het me wellicht overweldigd. Nu blijf ik er kalm onder. Ik weet intussen ook: als het na het tweede seizoen gedaan is, beland ik wel weer op mijn pootjes. Desnoods bedenk ik voor mezelf een nieuwe carrière en word ik de Pascale Naessens van de kaasplankjes (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234