Evi Van Acker in Calla's [Jong Keukengeweld]
Evi Van Acker, zeilster pur sang én bronzen medaillewinnares op de recentste olympische spelen, bezocht Calla's, het klasserestaurant van Niels De Landtsheer, één van de 'Jong Keukengeweld'-koks en ze beoordeelde de gerechten zonder al te veel kennis van gastronomische zaken.
We keken al een tijdje uit naar het jong keukengeweld-menu in restaurant Calla’s in Aalter, en nu is het eindelijk zo ver. Wij worden zeer vriendelijk ontvangen in een prachtige art-deco villa en voelen ons meteen thuis in de zaal waar nieuw gecombineerd is met authentieke elementen.
undefined
We kiezen voor het huisaperitief om onze avond goed in te zetten: een goede cava met gesuikerde violetblaadjes. De eerste twee hapjes vallen wat zwaar op de maag, maar daarna is de toon gezet voor een waar eetfestijn. Het voorgerecht is bijna te mooi om op te eten: gerookte paling met rode biet en appel in verschillende texturen. Creatief, verfrissend en vooral zeer lekker, zeker in combinatie met de wijn, die er perfect bij past. Met liefde gemaakt, dat smaakt. En dat smaakt naar meer…
undefined
Als hoofdgerecht krijgen we duroc d’olives, met herfstgroenten en handgerolde couscous, geserveerd met een zeer lekkere rode wijn. Ik zeg nooit meer dat ik geen fan van varkensvlees ben… Smullen! Het gerecht is perfect in balans, de smaken zitten goed, het vlees is mals en het sausje zou ik het liefst van al van mijn bord likken.
Als dessert krijgen we een combinatie van chocolade en sinaasappel. Opnieuw een streling voor zowel het oog als onze smaakpapillen. We krijgen instant nostalgie bij de kleine knisperende bolletjes die ons doen denken aan de knettersnoepjes die we vroeger op school aten.
Wij hebben genoten van onze avond bij Calla’s. Het eten was overheerlijk en de bediening was top. We komen terug, zeker weten!
Calla's - Niels De Landtsheer
Stationsstraat 250
9880 Aalter