null Beeld

Expeditie Robinson: de finale

De wraak van het Loserseiland, zoals het voorgeborchte van de afvallers van 'Expeditie Robinson 2006' de geschiedenis zal ingaan, smaakt zoet. Heel zoet. Gisteravond werd de eindstrijd van deze reeks door een televoting beslecht in het voordeel van Olga Urashova, 'het poppetje dat uitgroeide tot een oervrouw'.

Redactie


De Playmate of the Year 2005 won geen enkele proef, werd meteen na de samensmelting weggestemd en kwam, eveneens na een stemming, pas helemaal op het einde weer boven water. De timing was perfect: haar medekandidaten schonken haar een finaleplaats, de kijkers thuis deden er de zegepraal en de ronde som van 50.000 euro bovenop.

''Vetter en vetter''

HUMO Van harte gefeliciteerd! Had je het een beetje verwacht?

OLGA URASHOVA « Echt niet. Het ware misschien logischer geweest als Lenny tot laureaat was verkozen; die heeft op z'n eentje bijna alle proeven gewonnen. Volgens mij ging het hier om de strijd tussen fysieke en mentale kracht en heeft het mentale gewonnen. Ik ben altijd mezelf gebleven, mijn eigen dingetje gedaan, geen complotten gedaan en ik ben blij dat de mensen thuis die eerlijkheid hebben kunnen waarderen.

» Ik denk dat Lenny erg aangeslagen was. Het was ook pijnlijk voor hem; hij wilde zo graag winnen. Ik vind het jammer voor hem. Maar niet voor mij (lacht).»

HUMO In de laatste aflevering zei je nog: 'What goes around, comes around.' Gerechtigheid is geschied?

OLGA « Neuh. Sommige mensen geloven in God, of hoe ze hem ook noemen, maar ik geloof in positieve energie. Als je de mensen maar genoeg geeft - en dan heb ik het weer over eerlijkheid en openheid - krijg je dat vroeg of laat allemaal terug. Karma, ja.»

HUMO Lenny liet tijdens de finale weten dat hij nooit meer opnieuw zou meedoen. En jij?

OLGA « Absoluut wel. Ik zou nu meteen weer opnieuw vertrekken, als het kon. Die eerste keer was natuurlijk uniek, het zou nooit meer hetzelfde worden, maar ik vond het daar zo mooi. Moeilijk en lastig, maar mooi.

» Ik zou mij de tweede keer niet anders gedragen dan de eerste keer, maar misschien zou ik sommige zaken wel op een andere manier verwoorden. Ik zou nog altijd mijn gedacht zeggen tegen Linda en Wietske, maar niet meer zo agressief en hard. Ik ben geschrokken toen ik mezelf terugzag op televisie; ik herkende mezelf niet meer. Ik heb er mensen gekwetst en persoonlijk aangevallen, en dat doe ik anders nooit. Ik veronderstel dat het door de honger en het eenzame leven op Isla Monte kwam. Ik was toen even iemand anders.»

HUMO Wat doe je met het geld?

OLGA « Ik ga er zeker geen nieuwe ring of een nieuwe auto mee kopen. Er zijn andere mensen die het geld beter kunnen gebruiken. Ik heb namelijk niet echt het gevoel dat ik die 50.000 euro verdiend heb. Het is makkelijk in m'n handen terechtgekomen, het gaat er even makkelijk weer uit.

» Een deel ervan gaat naar mijn moeder; ze is allang ziek en in Rusland kunnen ze haar niet helpen, dus moet ze ergens in het buitenland behandeld worden. Het overgrote deel van het geld geef ik aan het weeshuis dat ik allang steun, en met de rest ga ik, samen met een aantal medekandidaten, nog eens terug naar Isla Monte, op nostalgietrip. Maar dan wel met champagne, kaarsen en muziek, zoals het écht hoort (lacht).»

HUMO Wie mag er mee?

OLGA « Alle deelnemers met wie ik het goed kan vinden. Koen en Bernadette sowieso, maar er zijn ook een paar mensen met wie ik nu veel beter opschiet dan tijdens de 'Expeditie'. Linda bijvoorbeeld; ik vond haar helemaal niet leuk op het eiland - zeg gerust dat ik haar hartstikke irritant vond - maar nu heb ik ontdekt dat ze eigenlijk heel gezellig is.»

HUMO Heeft Playboy ondertussen al gebeld voor een nieuwe shoot?

OLGA « Nee. Ik heb al drie keer op hun cover gestaan; dat is genoeg. Wie wil hetzélfde blote lichaam nu voor een vierde keer zien? (lacht) Daarbij, na 'Expeditie Robinson' ben ik behoorlijk veel bijgekomen en weinig mensen willen werken met een model dat negen kilo te dik staat. Het maakt echt niet uit hoe hard ik weer probeer af te vallen, ik word gewoon steeds vetter en vetter. Dat komt omdat alle lichaamscellen een memory hebben. Mijn lichaam wéét nog hoeveel honger ik heb gehad en daarom bouwt het nu een vetreserve op.

» Op een bepaald moment tijdens de 'Expeditie' zei Lenny dat ik mij alleen maar had ingeschreven om mijn modellencarrière een boost te geven, maar dat slaat nergens op. Daar is dit gewoon het verkeerde programma voor. 'Temptation Island' of 'Paradise Hotel' waren betere keuzes geweest; daar moet je een beetje sexy staan wezen, en hier en daar wat flirten. Nu begon m'n haar uit te vallen en zat ik onder de puisten. Niét het soort boost waar ik iets mee kan doen.»

HUMO Naar verluidt heb jij een ander contract met de makers dan de rest van het deelnemersveld.

OLGA « Ja. Dat klinkt arrogant, alsof ik mij beter voel dan de rest, maar dat heeft met mijn beroep te maken. In het contract van de andere deelnemers staat dat ze niet in het openbaar mogen verschijnen zonder de toestemming van de productie. Terwijl, 'ergens verschijnen', daar verdien ik net mijn brood mee.

» Ik heb al mensen horen klagen dat ik, omdat ik een paar keer op televisie ben gekomen, promotie voor mezelf heb gemaakt en daardoor een grotere kans had om te winnen. Maar ik kwam vroeger ook al in de media, ik zat vroeger ook in talkshows. Ik was al een publiek persoon vóór 'Expeditie Robinson'. Dat kan ik toch niet verbergen?»

HUMO Je spreekt vlotjes Nederlands - zij het een licht gepersonaliseerde variant ervan - maar begreep je alles wat de Vlaamse mannen je vertelden?

OLGA « Niet echt. Ik heb het sowieso al moeilijk om Nederlands Nederlands te begrijpen en de taal van die Vlaamse mannen was bij momenten al helemaal onmogelijk voor mij. Vooral Koen eigenlijk, met zijn vet Antwerps accent. Waarschijnlijk is dát net de reden waarom ik zo goed met 'm kon opschieten; ik had nooit ruzie met Koen omdat ik niet wist wat hij allemaal aan het zeggen was (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234