null Beeld

Expeditie Robinson: Stefanie Clerckx

Midden in het regenseizoen overleven met niets anders dan wat de natuur te bieden heeft. Vloedgolven zo hoog dat er niets anders op zit dan in een boom te klimmen tot het water zakt. Koude, natte nachten, waarin je tot in je ruggenmerg verkleumt. En nauwelijks iets te eten.

Jan Lippens

Nee, het gaat hier niet over de Indusvallei in Pakistan, maar over de nieuwe 'Expeditie Robinson', waarin acht bekende Vlamingen en negen bekende Nederlanders een maand lang gedropt werden op een Maleisisch eiland.

Eén van de Vlaamse BV's die in onooglijke outfits moet zien te overleven op een dieet van kevers en oerwoudvruchten is Stéphanie Clerckx (26). Ze is bekend als model en Vitayapresentatrice, maar was een tijdje ook niet weg te slaan uit de roddelpers (Ze heeft een geheime relatie met Patrick Lefevere! Niks van, ze jaagt op Tom Boonen! Enzovoort.)


HUMO Waarom hebben ze jou gevraagd, denk je? Wegens je overlevingsinstinct?

Stéphanie Clerckx (lacht) «Geen idee. Misschien omdat ik een Antwerpse stadsmus ben? Ik wilde eerst zelfs niet meedoen: ik had vroeger flarden van het programma gezien en ik herinnerde me vooral veel drama's en conflicten. Dat leek me niet zo aantrekkelijk.

»Anderzijds, zo'n kans krijg je geen twee keer en dus heb ik uiteindelijk toch toegehapt. En maar goed ook: er zijn altijd wel wat wrijvingen, maar het was vooral een heel vriendelijke bende die echt wel voor elkaar opkwam.»


HUMO Het was dus gewoon gezéllig? Saai!

Clerckx «Nee, dat nu ook weer niet. Ik ben bijvoorbeeld ziek geworden - ik had iets fouts gegeten, en ik heb drie dagen aan een stuk moeten overgeven.»


HUMO Lag je er na die drie dagen dan al uit?

Clerckx «Daar mag ik helemaal niets over zeggen.»


HUMO Zijn er amoureuze verwikkelingen?

Clerckx «Nee, totaal niet. Als je op zo'n eiland zit, zonder eten, is seks of romantiek wel het laatste waar je aan denkt.»


HUMO Er was, naast lelijkaards als Sergio Quisquater, nochtans ook schoon mannenvolk mee als Sugar Jackson en Antony Arandia. Dat gaf geen vonken?

Clerckx «Bij mij in elk geval niet. Ik kon het gewoon met iedereen goed vinden.»


HUMO Ander onderwerp dan maar. Je gaat vanaf 3 september een nieuw programma op Vitaya presenteren. Wat wordt dat?

Clerckx «Het programma heet 'Snel en doortrapt', en het is een realityreeks over een groep sportieve vrouwen die willen leren koersen. Ze worden begeleid door wetenschappers van de K.U.Leuven en getraind door vaklui van QuickStep en wij volgen hen. Ook Dirk Denoyelle (de cabaretier en stemmenimitator, red.) is van de partij. Hij mag de dames een hart onder de riem steken en motiveren.

»Het is een afvallingswedstrijd met allerlei zware fysieke tests en strenge selectiecriteria. Maarten Wijnants (meesterknecht van Tom Boonen, red.) test hun conditie en leert hen de knepen van het vak. Ze leren bijvoorbeeld in peloton rijden, enzovoort.

»Uiteindelijk blijven er een achttal vrouwen over en met die groep trekken we naar de Italiaanse Dolomieten, waar ze een rit van 150 km met vier echte cols moeten afwerken.»


HUMO Fiets je zelf mee?

Clerckx «Nee, deze keer moest ik alleen maar presenteren (lacht).»

Expeditie Robinson

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234